Quantcast

ZF: Digi TV zřejmě prodá kabelovou síť na Slovensku

| redakce | tisk

Rumunská společnost RCS/RDS, jeden z největších hráčů na telekomunikačním trhu, kterou ovládá podnikatel Zoltan Teszari din Oradea, vyjednává prodej kabelové sítě DIGI Slovakia na Slovensku. Společnost měla před 3 lety na tomto trhu méně než 50 tisíc zákazníků.

Vyjednání o prodeji kabelové sítě DIGI na Slovensku již proběhla průzkumnou fází. Síť může koupit dceřiná společnost americké skupiny Libery Global (UPC), která je na Slovensku největším kabelovým operátorem. Zástupci RCS/RDS se k možnému prodeji kabelové sítě DIGI na Slovensku nevyjádřili. Píše o tom rumunský server ZF.

Pokud RCS/RDS prodá svoji kabelovou síť na Slovensku, bude to již druhý prodej svého byznysu. Nedávno RCS/RDS prodala satelitní část Digi TV v Chorvatsku společnosti ViPNet.

DIGI TV vstoupila na slovenský trh v roce 2006 jako součást agresivního regionálního plánu expanze. Na začátku roku 2010 měla podle oficiálních údajů poskytnutých provozovatelem 45 tisíc zákazníků kabelové televize. Společnost měla zároveň 260 tisíc abonentů satelitní televize Digi TV. Připomíná ZF.ro.

zdroj: ZF





Reklama




Vybrané články