Quantcast

Sport2 HD odvysílá plochodrážní GP z pražské Markéty

| redakce | tisk

Nejlepší plochodrážníci světa včetně českých a slovenských zástupců se tuto sobotu 18. května sjedou do Prahy na Velkou cenu České republiky a televizní diváci Sport2 HD budou u toho prostřednictvím exkluzivního přímého přenosu.

Vysílání ve vysokém rozlišení ze slavného stadionu na Markétě startuje v 19.00.

Téměř kompletní světová špička ploché dráhy se o nadcházejícím víkendu představí v Praze. Účast potvrdil například Nicki Pedersen, kterého před startem na okruhu neodradila ani zlomená ruka. To potvrzuje význam Velké ceny ČR pro aktuální žebříček, v němž prvních šest jezdců od sebe dělí pouhých sedm bodů.

České barvy bude hájit Aleš Dryml, který nahradí vážně zraněného Darcyho Warda. „Dryml se objeví v domácí Grand Prix poprvé od roku 2005, je to pro něj velká událost. Navíc na divokou kartu vyrazí další Čech Josef Franc,“ láká tuzemské fanoušky ke sledování akce Ondřej Voršilka, komentátor televize Sport2 HD. Vedle dvou Čechů se objeví také slovenský zástupce. „Martin Vaculík aktuálně drží patnáctou příčku, jistě bude chtít získat v Praze další body,“ upřesňuje Ondřej Voršilka.

V aktuálním devatenáctém ročníku se jede 12 závodů, mezi destinacemi najdeme Nový Zéland či Švédsko. Čeští a slovenští příznivci jednorychlostních motocyklů bez brzd mají vedle Prahy nejblíže Grand Prix v Polsku (Gorzow, Torun) či Slovinsku (Krsko). Všech 12 velkých cen vysílá televize Sport2 HD.

zdroj: Chello





Reklama




Vybrané články