Quantcast

Vysílač Svitavy má dočasné náhradní antény pro mux4 a RS7

| redakce | tisk

Společnosti Digital Broadcasting a Progress Digital řeší problémy s vysílačem Svitavy - Hřebečov. Instalované antény na tomto vysílači nedosahují požadovaných parametrů a dočasně se proto vysílá z náhradního anténního systému.

Po zjištění nedostačujícího výkonu televizního vysílače na Svitavsku již probíhají opravy s cílem poskytnout divákům kvalitní televizní signál. Nedávno instalovaný vysílač šíří signál Multiplexu 4 a MPX1a.

"V pátek 6. 9. jsme u vysílače Svitavy zaznamenali neplnění stanovených technických parametrů vysílání. V průběhu neděle 8. 9. jsme urychleně instalovali sadu náhradních antén na tomto vysílači, abychom zajistili základní příjem televizního vysílání multiplexu 4 a MPX1a na Svitavsku. Náhradní antény dosahují cca 70 % původně plánovaného výkonu. Celou záležitost urgentně řešíme s dodavatelem technického zařízení, abychom co nejrychleji zajistili nápravu a poskytli divákům vysílání s původně plánovaným výkonem. Divákům se omlouváme za komplikace," uvedl Jakub Hynek.

Vysílač Svitavy - Hřebečov šíří multiplex 4 na K45 v rámci stávající SFN sítě a Regionální síť funguje na K21.





Reklama




Vybrané články