Quantcast

Multiplex 4 chce letos zvýšit pokrytí na 95% obyvatel

| redakce | tisk

Společnost Digital Broadcasting podnikatele Radima Pařízka chystá tzv. druhou vlnu digitalizace televizního vysílání a do konce tohoto roku chce zvýšit pokrytí na 95 procent obyvatel z dnešních 89,1%.

Cílem druhé vlny digitalizace je naplnit původní očekávání, která byla spojována s příchodem digitálního zemského televizního vysílání: širší nabídka televizních kanálů bez dodatečných poplatků, možnost příjmu v HD kvalitě, více tematicky orientovaných televizí pro různé divácké skupiny a možnost regionálně přizpůsobeného vysílání. Alternativní síť vysílačů přináší výrazně nižší vysílací náklady než tradiční vysílače, a tím i lepší možnosti pro fungování regionálních či úzce zaměřených tematických televizí.

Vysílací síť multiplexu 4 začala budovat společnost Digital Broadcasting v dubnu 2012 a dnes tuto síť tvoří 30 vysílačů po celé České republice. V multiplexu 4 se vysílají programy TV Fanda, Smíchov, Telka, TV Pohoda (od 9.9. RELAX) a REBEL (od 9.9.) v některých regionech i stanice Inzert TV.

V následujících měsících bude síť rozšířena o dalších 18 vysílačů a celkové pokrytí na konci tohoto roku dosáhne 95%. Nové vysílače budou například v Děčíně, Třebíči a Šumperku.

V druhé vlně digitalizace jsme prostřednictvím nové alternativní sítě vysílačů významně rozšířili nabídku televizních kanálů v ČR. Jsem přesvědčen, že diváci pochopí, že všechny tyto kanály nemohou být šířeny prostřednictvím jediných, historicky vybudovaných vysílacích věží a věnují trochu pozornosti svým podmínkám příjmu, eventuelně technickému vybavení na své straně,“ uzavírá Radim Pařízek.





Reklama




Vybrané články