Quantcast

Discovery Channel uvede speciální dokument věnovaný N. Mandelovi

| redakce | tisk

Dokumentární stanice Discovery Channel uvede zítra ve 13:30 a ve 23:00 speciální pořad, který představuje život Nelsona Mandely. Repríza pořadu bude vysílána v neděli 8. prosince v 8:10 a 24:00.

Cesta Nelsona Mandely (The Making of Mandela) je originální dokument oslavující pozoruhodný život legendárního vůdce Nelsona Mandely. Dojemný, intimní portrét je vykreslen prostřednictvím úžasného svědectví jeho blízkých přátel, kamarádů a spolupracovníků. Tito lidé nejenže Mandelu obdivují, ale jsou schopni jeho příběh umístit do správného kontextu a vyprávět ho s vtipem i respektem.

Pořadem provází komentář britské hvězdy Davida Harewooda, rozhovory s přáteli a spolupracovníky jsou doplněny nahrávkami samotného Mandely, které pořídil při psaní své knihy Dlouhá cesta ke svobodě (A Long Walk to Freedom). Dokument díky upřímnému a silnému vyprávění přibližuje Mandelovu neuvěřitelnou dráhu: vášnivý bojovník za svobodu, který čelil soustavnému pronásledování, aby se nakonec stal vůdcem vlastního národa a globálním symbolem naděje a míru pro celý světě.

zdroj: Discovery





Reklama




Vybrané články