Quantcast

Cartoon Network spustil v Polsku audio popis a titulky

| redakce | tiskobrázek k článku: Cartoon Network spustil v Polsku audio popis a titulky

Dětský kanál Cartoon Network rozšířil své služby pro diváky v Polsku - spustil audio popisy a titulky pro diváky se zrakovým a sluchovým postižením. Diváci si mohou plně vychutnat jeden z nejpopulárnějších seriálů stanice.

Od poloviny ledna 2014 vysílá Cartoon Network všechny epizody "Niesamowity świat Gumballa" (Úžasný svět Gamball) s titulky a dodatečnou zvukovou stopou. Cílem přijatých opatření stanice je umožnit dětem se zdravotním postižení podílet se na společenském a kulturním životě a to stejným způsobem jako jejich vrstevníci.

Seriál Úžasný svět Gamball nedávno získal cenu BARTA za nejlepší scénář. Jde o optimistický příběh modré kočky Gumball Watterson a jejího přítele - zlaté rybky Darwin a jejich atypické rodiny žijící v úžasném městě Elmore. Cartoon Network vysílá tento seriál v Polsku od pondělí do pátku v 18:30 hodin, o víkendech v 16:00 hodin.

Turner Broadcasting System Poland poskytuje dodatečnou audio stopu u Cartoon Network a polské titulky pro sluchově postižené jsou k dispozici na teletextové stránce 791.

Počet pořadů s audio deskripcí na stanici Cartoon Network se bude postupně rozšiřovat. Provozovatel tak musí splnit požadavky britského regulátora Ofcom (British Office of Communication), který požaduje, aby kanály, které vysílají program v zahraničí s britskou licencí se snažily poskytovat program pro všechny diváky.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články