Quantcast

UPC chce rychle obnovit HD programy Novy

| redakce | tisk

Tuzemský kabelový operátor UPC Česká republika pracuje na rychlém obnovení HD verzí programů skupiny Nova - konkrétně Nova HD, Nova Cinema HD a Fanda HD. Od 1.4.2014 mohou diváci kabelové sítě dočasně sledovat upscalované SD verze těchto stanic.

"V úterý 1.4. došlo k výpadku na lince určené pro přenos programů Nova HD, Nova Cinema HD a FANDA HD. K problémům došlo na straně televizní stanice Nova," uvedla na svých stránkách společnost UPC Česká republika.

"Snažíme se pro vás o rychlé obnovení vysílání v plné HD kvalitě. Dočasným řešením byl tzv. upscale programů ze standardní verze v kompresním formátu MPEG2 do MPEG4 tak, aby zůstaly zachovány programové pozice a diváci měli přístup k vysílání alespoň v této upravené podobě," dodal operátor.

Stejný problém s výpadkem HD linky kanálů Nova Group dočasně vyřešila i společnost UPC DTH, která provozuje satelitní platformu freeSAT v České republice a na Slovensku. Programy Nova HD a Nova Sport HD dočasně obsahují upkonvertovanou SD verzi kanálů.





Reklama




Vybrané články