Quantcast

JOJ chystá novinky: HD na satelitu a původní zvuk

| redakce | tisk

Druhá nejsledovanější komerční televize na Slovensku TV JOJ chystá pro diváky několik technických novinek. Provozovatel chystá kompletní přechod na HD výrobu pořadů. Všechny pořady vlastní tvorby budou produkovány v nativním HD rozlišení. Půjde například o Panelák a Súdna sieň.

Pořady, které natáčejí externí firmy, jsou již natočené v HD kvalitě. JOJ nakupuje v HD rozlišení i kompletní akviziční obsah. Tedy u pořadů, u kterých je tento formát k dispozici. Píše o tom Živé.sk.

Od nového roku bude JOJka vysílat všechny zpravodajské relace v nativní HD kvalitě. Z toho důvodu vymění u svých redaktorů kamerové systémy, kterých je celkově 17. Jedna kamera stojí zhruba 18 až 25 tisíc eur.

Ještě letos JOJ odstraní HD logo u svých programů vysílaných v klasickém SD rozlišení. HD značka mnohé diváky pletla.

JOJ chystá novinky: HD na satelitu a původní zvuk
▲ JOJ chystá novinky: HD na satelitu a původní zvuk

V nejbližších týdnech spustí JOJ Group původní zvuk u hlavního programu JOJ. Volitelný původní zvukový doprovod televize vyzkouší u seriálu Kosti. Po testech se rozhodne, v jakém rozsahu bude původní zvuk nabízet a případně jej bude poskytovat i u sesterských programů Plus a WAU.

JOJ Group zatím neuvažuje o spuštění prostorového zvuku a též zatím nechystá HbbTV, které propojuje klasické televizní vysílání s dalším doplňkovým obsahem z internetu. V příštím roce má dojít k redesignu webu JOJ.sk, který má být vzdušnější a přehlednější. Půjde o responzivní design a bude tedy jedno, zda jej prohlížíte na počítači, smartphonu či tabletu.

JOJ jedná o spuštění HD distribuce na satelitu. S jakým operátorem jedná nechce provozovatel prozradit. Podle dostupných informací se má JOJ a JOJ PLUS objevit v HD kvalitě v nabídce platformy Skylink. Tuto informaci ale operátor satelitní služby ani provozovatel stanic JOJ nepotvrdil.

zdroj: zive.sk





Reklama




Vybrané články