Quantcast

TV Písnička odstartovala. Chystá se na satelit

| redakce | tisk

Dnes odstartoval nový kanál pro děti TV Písnička. Za projektem nové stanice stojí provozovatel známé hudební a teleshoppingové stanice Šlágr TV, společnost Česká Muzika.

TV Písnička vysílá denně od 7. do 19. hodiny na sdílené programové pozici s country stanicí Country No. 1. Ta doposud vysílala 24 hodiny denně. Nyní bude šířena jen ve večerních a ranních hodinách. U některých operátorů je Country No. 1 nadále k dispozici po celých 24 hodiny denně.

Kanál TV Písnička sdílí programovou pozici v celoplošném DVB-T multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, v regionálních multiplexech na Slovensku a též i v živém streamu na internetu.

TV Písnička odstartovala. Chystá se na satelit
▲ TV Písnička odstartovala. Chystá se na satelit

TV Písnička ve svém programu mj. čerpá dětské hudební pořady z bohatého programového archívu České televize (ČT). Ve vysílání se zatím objevují jen pořady v češtině. Do budoucna se počítá i se slovenštinou. Informuje Živé.sk.

Program TV Písnička je, podobně jako Šlágr TV či Country No. 1, propojen s prezentací hudebních vystoupení a klipů s prodejem CD, DVD a dalšího zboží.

TV Písnička odstartovala. Chystá se na satelit
▲ TV Písnička odstartovala. Chystá se na satelit

Vysílání TV Písnička zatím není šířeno přes satelit. Provozovatel nyní jedná o zahájení satelitní distribuce programů TV Písnička a Country No. 1. Vysílání pak bude dostupné většímu počtu domácností v České republice a na Slovensku. Termín spuštění satelitního vysílání zatím není známý. Jisté je šíření přes satelit Astra 3B (23,5°E), který využívají platformy Skylink a CS Link .





Reklama




Vybrané články