Quantcast

Španělsko: 5 milionů zákazníků pay-tv

| redakce | tisk

Placená televize měla ve Španělsku na konci roku 2014 celkem 5.059.971 abonentů. Vyplývá to z nejnovějšího reportu regulátora CNMC, který uvádí, že počet abonentů postupně roste díky konvergentní nabídce a dynamice.

Platforma Movistar TV společnosti Telefonica měla na konci loňského roku 1.881.457 abonentů, což je výrazný růst proti 741.126 klientům o rok dříve. Satelitní platforma Canal Plus (dříve Digital+) je druhá s 1.696.585 klienty. Za poslední rok ale ztratila téměř 50 tisíc zákazníků. Třetí je ONO se 780 tisíci předplatiteli. Za rok ztratila kolem 6 tisíc předplatitelů.

Trh s placenou televizí se drasticky mění s návaznosti na spojení Canal Plus s Movistar TV. Kombinace Movistar TV a Canal Plus má více než 3,5 milionu abonentů, což představuje téměř 80ti procentní podíl na trhu s pay-tv.

Španělský antimonopolní úřad dokončuje rozhodnutí ve věci fúze Canal Plus společností Telefónica. Výsledek by měl být znám v příštích týdnech a je pravděpodobné, že bude schválen s tvrdými podmínkami. Telefónica již oznámila. že je ochotna poskytovat svůj obsah svým konkurentům.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články