Quantcast

Nova Sport 2 se zaměří na sporty populární v zahraničí

| redakce | tisk

Nová placená sportovní stanice Nova Sport 2 zahájí vysílání v sobotu 5. září 2015. Divákům v České republice a na Slovensku přinese sporty, které jsou populární především v zahraničí.

Televizní stanice Nova Sport, která se přejmenuje na Nova Sport 1, se zaměří na nejvyhledávanější sporty jako je hokej, tenis či fotbal. Nova Sport 2 bude vysílat basketbal, turnaje v šipkách či bojové sporty.

Nova Sport 2 se zaměří na sporty populární v zahraničí
▲ Nova Sport 2 se zaměří na sporty populární v zahraničí

Nový kanál Nova Sport 2 bude dostupný divákům kabelové televize UPC a internetové O2TV. Dále bude stanice součástí služby VOYO v Česku i na Slovensku.

„Na nové stanici NOVA Sport 2 představíme veřejnosti nové atraktivní sporty a budeme ve větší míře využívat práva na vysílání prestižních sportovních akcí. Pro sportovní nadšence připravíme dvojnásobné množství hodin nabitých sportem s důrazem na velké množství přímých přenosů,“ říká Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova.

Nova Sport 2 se zaměří na sporty populární v zahraničí
▲ Nova Sport 2 se zaměří na sporty populární v zahraničí

NOVA Sport 1 bude nadále orientován především na mainstreamové sporty s účastí českých sportovců, zaměří se především na NHL v čele s Jaromírem Jágrem a dalšími českými hvězdami, Wimbledon s Petrou Kvitovou či Tomášem Berdychem, celou sérii ATP Tour s Radkem Štěpánkem či Lukášem Rosolem, fotbalovou Evropskou ligu s předpokládanou účastí českých klubů a s našimi hráči v různých evropských týmech, MotoGP s Karlem Abrahamem, Jakubem Kornfeilem a Karlem Hanikou, a nebo nejstarší fotbalovou klubovou soutěž FA Cup s populárními týmy Chelsea, Manchesterem United a Arsenalem.

NOVA Sport 2 rozšiřuje programovou nabídku NOVA Sport zaměřením se na sporty, které si zatím získaly obrovskou popularitu především v zahraničí a v podobné míře zatím nebyly v Česku vysílány. Velká pozornost bude věnována nejlepší lize bojovníků světa Ultimate Fighting Championship (UFC), která je nejrychleji rostoucím sportovním odvětvím v USA. NOVA Sport 2 dále nabídne světově známé rugby, které se těší popularitě od Nového Zélandu přes Jižní Afriku až po Anglii. Velký prostor dostanou turnaje v šipkách, které dokáží naplnit obrovské haly v zemích na západ od hranic České republiky. Na své si přijdou i fanoušci nejlepší basketbalové ligy světa NBA, které čeká nepřeberné množství zápasů. NOVA Sport 2 tak divákům umožní připojit se ke stovkám tisíců dychtivých fanoušků po celém světě a naplno prožívat největší sportovní události.





Reklama




Vybrané články