Quantcast

UPC zvyšuje rychlost až na 300 Mb/s

| redakce | tisk

Zákazníci UPC si nově mohou užívat nejvyšší rychlost až 300 Mb/s, což znamená nárůst o 25 %. Od 1. září bude UPC nabízet také nové tarify 100, 200 a 300 Mb/s. UPC tak potvrzuje svou vedoucí pozici v poskytování vysokorychlostního internetu.

Všechny internetové tarify budou zároveň obsahovat digitální televizi s 25 televizními kanály v ceně služby. Firemní zákazníci UPC se budou moct připojit k internetu až o 40 % rychleji oproti stávajícímu tarifu a využívat rychlost až 350 Mb/s.

Nové tarify od UPC umožní využívání internetu bez omezení
Vstupujeme do éry, kdy se zásadním způsobem mění způsob využívání internetu a zároveň se k síti připojuje stále více zařízení. Dnes jsou běžně připojeny kromě počítače a notebooku také chytré televize a telefony, herní konzole nebo tablety. Podle předpovědi společnosti CISCO poroste internetový provoz ve střední a východní Evropě mezi lety 2014-2019 ročně o 37 %.

UPC zvyšuje rychlost až na 300 Mb/s
▲ UPC zvyšuje rychlost až na 300 Mb/s

Marketingový ředitel UPC Jan Kohout komentuje: „S tím, jak se mění způsob využívání služeb, se mění i nároky zákazníků na rychlost připojení. Abychom uspokojili potřeby zákazníků, neustále rozšiřujeme a vylepšujeme naši optickou síť a snažíme se našim zákazníkům nabídnout vždy něco víc než naše konkurence. V červenci jsme například spustili síť Wi-Free s více než 220000 Wi-Fi hotspoty a nově poskytujeme internetové připojení o rychlosti až 300 Mb/s. Věříme, že nové internetové tarify plně uspokojí potřeby zákazníků a ti se nebudou muset při využívání našich služeb jakkoliv omezovat.“

Nabídka internetu od UPC naplňuje plán EU s pětiletým předstihem
Podle plánů Evropské unie by každá domácnost měla mít do roku 2020 přístup k internetu o rychlosti minimálně 30 Mb/s a polovina domácností minimálně 100 Mb/s. Nové rychlosti internetu od UPC dosahují až 300 megabitů a například nejvyšší rychlost xDSL linek překonávají více než 7násobně.

Album fotografií z dovolené se nahraje za 3 minuty
Současně s rychlostmi stahování dat se zvyšuje i rychlost odesílání. Poměr rychlostí downloadu a uploadu je nastaven v poměru 10:1. Například 100megabitové připojení nabízí UPC ve spojení s 10 Mb/s uploadu. Nejrychlejší bude nově 300megabitový tarif s 30 Mb/s uploadu. Při této rychlosti lze stáhnout zakoupený 10GB film ve vysokém rozlišení za 5 minut. Nahrání například 100 fotografií o průměrné velikosti 5 MB zabere přibližně 3 minuty.

Základní programová nabídka v ceně internetu
Nové tarify Internet 100, 200 i 300 budou již automaticky obsahovat také základní televizní nabídku Digi Mini s 25 televizními programy v ceně služby. Skladba kanálů kopíruje nabídku pozemního digitálního vysílání s výhodami, které přináší kabelové připojení - vyšší kvalita a stabilita signálu i za zhoršeného počasí nebo v případě možného rušení mobilním signálem 4G/LTE.

UPC zvyšuje rychlost až na 300 Mb/s
▲ UPC zvyšuje rychlost až na 300 Mb/s

UPC vyměnila za rok a půl 150 000 modemů
UPC investuje do zlepšování sítě a koncových zařízení pravidelně. Aby zákazníci mohli nové rychlosti využívat, vyměnila UPC v posledním roce a půl bezplatně svým zákazníkům více než 150 000 modemů. Nejvyšší dostupná rychlost downloadu se naposledy měnila 1. září 2013, a to na 240 Mb/s. Ještě vyšší rychlost bude dostupná pro firemní klienty UPC business, která nově spouští tarify 150, 240 a 350 Mb/s. Podrobnější informace naleznete na www.upc.cz.

zdroj: UPC





Reklama




Vybrané články