Quantcast

Konec BBC Three. Nebude BBC One +1

| redakce | tiskobrázek k článku: Konec BBC Three. Nebude BBC One +1

BBC Trust schválil návrh přenést kanál BBC Three na internet. Znamená to konec této stanice na satelitu i na pozemních vysílačích během několika měsíců. Zároveň BBC Trust schválil podmínky pro tuto migraci. Cílem je, aby mladí diváci měli i nadále přístup k obsahu BBC Three.

Kanál BBC Three je určen divákům ve věku od 16 do 34 let.

Podle BBC Trust mladí diváci sledují stále více obsah online než prostřednictvím tradiční televize. Kromě toho bude přesun BBC Three na internet znamenat značnou úsporu nákladů za distribuci programu. Rozhodnutí předcházelo podrobnému a důkladnému posouzení, které bylo zahájeno již v lednu letošního roku. V rámci tohoto hodnocení byly provedeny dvě veřejné konzultace, stejně tak i průzkum mezi diváky.

Pro přesun kanálu BBC Three na internet musí být splněny některé podmínky. Mimo jiné musí být část vysílaných pořadů na BBC Three dostupná na programech BBC One a BBC Two. Navíc internetový kanál BBC Three bude muset nabízet stejné standardy přístupnosti jako televizní kanál.

BBC Trust zároveň schválilo prodloužení vysílacího času dětského programu CBBC do 21:00 hodin a rozvoj služeb jako iPlayer a catch up TV tak, aby nabízela i obsah zakoupený od jiných producentů. BBC Trust zamítl původní záměr spustit vysílání BBC One +1 na uvolněné kapacitě po BBC Three.

Veřejnoprávní vysílatel BBC má také do tří měsíců předložit BBC Trust návrh na využití kapacity po stanici BBC Three.

Kanál BBC Three vysílá nekódovaně v HD i SD rozlišení ze satelitu Astra 2E (28,2°E) z kapacity v britském svazku.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články