Quantcast

Generálním ředitelem Českého rozhlasu se stal René Zavoral

| redakce | tisk

Generálním ředitelem Českého rozhlasu se stal René Zavoral. Rada ČRo ho dnes zvolila do čela veřejnoprávního rozhlasu na svém veřejném zasedání. Šestiletého funkčního období se nový generální ředitel ČRo ujme od 21. ledna 2016.

Český rozhlas je vnímán jako spolehlivá a tradiční instituce. Je pro mě velkou ctí, že budu moci tyto hodnoty nadále rozvíjet v roli jeho generálního ředitele. Chtěl bych, aby byl ČRo vnímán jako spolehlivé a veřejnosti otevřené médium veřejné služby, které si klade za cíl předávat informace, vzdělání i kulturu. Aby byl médiem, které posluchačům nabízí nové podněty, rozšiřuje jejich obzory a odpovědně je provází jejich životními situacemi,“ uvedl generální ředitel René Zavoral.

Devětatřicetiletý René Zavoral byl od roku 2013 až doposud náměstkem generálního ředitele ČRo pro program a vysílání. Jako náměstek řídil také strategický rozvoj rozhlasu, předtím jako ředitel komunikaci, marketing a PR. V Českém rozhlase pracuje od roku 2001, s krátkou přestávkou v letech 2005 až 2006, kdy působil v korporátní komunikaci v Komerční bance. René Zavoral Český rozhlas v současné době také zastupuje v prestižním Rozhlasovém výboru Evropské vysílací unie (EBU), který sdružuje evropská veřejnoprávní rádia.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články