Quantcast

Nová studia ČT v Hradci Králové a Českých Budějovicích

| redakce | tisk

Česká televize posiluje regionální zpravodajství. V Hradci Králové a v Českých Budějovicích vznikají nová studia, která budou sloužit jako další samostatná odbavovací pracoviště pro regionální vysílání, a doplní tak vysílání z Brna, Ostravy a Prahy.

Divákům nabídnou moderované bloky zaměřené na aktuální témata v rámci zpravodajské stanice ČT24.

Výstavba studií v Hradci Králové a v Českých Budějovicích souvisí s novou koncepcí regionálního zpravodajství v rámci celé republiky. Příspěvky z regionů jsou pro zpravodajství České televize jedním z pilířů veřejné služby, a tímto krokem je chceme i nadále posilovat a rozvíjet. Našim cílem je větší regionalizace zpravodajského vysílání a snaha o výrazně rychlejší řízení krajských redakcí,“ říká ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

Z nových studií se od podzimu budou vysílat regionální kontinuály na ČT24, bloky k aktuálním tématům do relace Události v regionech či pořad Týden v regionech. Spolu s obsahem se tak rozšiřuje i zpravodajský tým. „Vznikne kompletní zpravodajský štáb i s moderátorem, editorem a s rozšířenou sekcí realizace, která se bude podílet na odbavování živého vysílání. V novém studiu chceme dát navíc příležitost i mladým, začínajícím novinářům. Také proto jsme navázali spolupráci s místními vysokými školami,“ popisuje vedoucí redaktor regionu Severovýchod Michal Klokočník.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články