Quantcast

Francouzské stanice D8, D17 a i-Télé budou přejmenovány

| redakce | tisk

Francouzská vysílací skupina Canal+ chystá změny ve své rodině bezplatných programů D8, D17 a i-Télé. Stanice se divákům představí pod novými názvy. Společnost zároveň sníží množství "otevřených oken" na placeném programu CANAL+.

Hlavní prémiová televizní stanice CANAL+ zredukuje nekódované vysílání na 2 hodiny denně. Svým abonentům chce nabízet další sporty, více filmů a seriálů. Stanice totiž ztrácí předplatitele znepokojivým tempem a jde o jedno z opatření zastavit tento nepříznivý trend.

Ztrátový zpravodajský kanál i-Télé se bude jmenovat C News. Zábavní kanál D8 bude pokračovat pod názvem C8 a hudební stanice D17 jako CStar.

Canal+ zároveň uvedla, že C8 je třetí nejsledovanější privátní kanál v zemi, zatímco CStar je jedničkou mezi všeobecně hudebními programy ve Francii.

Maxime Saada, generální ředitel CANAL+ v minulém týdnu uvedl, že stanice od roku 2012 ztratila 500 tisíc abonentů a očekává se, že do konce roku 2016 celkový počet předplatitelů CANAL+ klesne pod 4 miliony. Společnost pro letošní rok vyčíslila ztrátu ve výši 400 milionů eur a pro příští rok 416 milionů eur, pokud nebudou přijata žádná opatření. Celkové dluhy CANAL+ group nyní dosahují jedné miliardy eur.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články