Quantcast

SAT-IP Alliance podpoří distribuci obsahu přes satelit

| redakce | tiskobrázek k článku: SAT-IP Alliance podpoří distribuci obsahu přes satelit

Na výstavě IBC 2016 satelitní operátor SES (Astra) a její partneři SAT-IP Alliance Eutelsat, Hispasat, Panasonic, NAGRA a MaxLinear diskutují o dalších krocích aliance, která byla vytvořena v loňském roce a rozvoji kompatibilního hardware a software pro SAT-IP technologii.

SAT-IP Alliance je nezisková organizace, která má na starosti vývoj SAT-IP a vytvoření pracovních skupin prostřednictvím svého výkonného výboru. Mezi hlavními cíle aliance byla podpora používání protokolu SAT-IP v celém průmyslu, usnadnit certifikaci nových zařízení a rozvíjet a vylepšovat standard SAT-IP.

Během několika posledních let začalo podporovat standard SAT-IP více než 45 průmyslových partnerů pro vývoj více než 80 různých produktů, které jsou kompatibilní s jejich požadavky.

Technologie SAT-IP konvertuje vysílací signály do IP v přijímacím místě pomocí malého serveru, který je umístěn v satelitní parabole nebo v domácnosti uživatele a distribuuje vybrané programy do různých IP zařízení jako jsou tablety, smartphony a notebooky. Tato technologie umožňuje poskytovat obsah efektivněji na všechny obrazovky v domácnosti s využitím stávající sítě. SAT-IP je v současnosti evropským standardem (CENELEC EN50585) a kompatibilní s přenosy přes satelitní, terestrické a kabelové sítě.

SAT-IP Alliance je otevřené fórum pro všechny výrobce, satelitní operátory, vysílatele a poskytovatele služeb, kteří se chtějí zapojit do rozvoje a zlepšování klíčového standardu pro budoucí vysílání obsahu do vícenásobných ekosystémů.





Reklama




Vybrané články