Quantcast

HBO vrátila 7 satelitních licencí. Pro DTH žádné změny

| redakce | tisk

Společnost HBO Europe vrátila celkem 7 licencí pro satelitní distribuci programů pod značkou HBO. Programy se budou ke kabelovým a satelitním operátorům šířit optickou trasou. Konec satelitních licencí nebude mít žádný dopad na diváky DTH platforem.

HBO Europe vrátila licenci na programy HBO pro Polsko, HBO pro Maďarsko, HBO pro Rumunsko a Moldavsko, HBO pro Bulharsko, Chorvatsko, Slovinsko, Srbsko a Černou Horu, HBO pro Českou republiku a Slovensko, HBO2 pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko a také HBO3 pro Maďarsko. Všechny předmětné licence budou platit do 31.12.2016.

HBO využívá k distribuci některých programových verzí stanic HBO kapacitu na satelitu Amos 2 na pozici 4°W. Signály jsou pro kabelové a satelitní operátory zakódovány systémem PowerVU. Ten byl, bohužel, prolomen.

Provozovatel prémiových filmových kanálů dříve ve větším rozměru využíval kapacitu na satelitu Amos 2 pro distribuci nejenom SD ale později i HD verzí programů HBO. Postupně byla distribuce zredukována na verze pro maďarský trh. Operátorům nyní poskytuje signál přes optické sítě.





Reklama




Vybrané články