Quantcast

Další mux s ukrajinskými programy přechází na Amos 3

| redakce | tisk

Další multiplex s programy z Ukrajiny se stěhuje ze staršího satelitu Amos 2 na novější družici Amos 3, která se nachází na stejné orbitální pozici 4°W. Pro snadný přechod diváků na nové parametry nyní probíhá souběžná distribuce na starých i nových parametrech.

Nové parametry se týkají FTA stanic Music Box UA, Pershij Dilovij, Tisa1, 112 Ukraine, Inter, NTN, Kultura Ukraine, Centralnyj kanal, Tonis HD a 112 Ukraine HD a také zakódovaných programů EuroNews Ukraine a Pershij Avtomobilnyj. Tyto programy se nově vysílají na kmitočtu 11,139 GHz, pol. H.

nové technické parametry:

• Amos 3 (4°W), freq. 11,139 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Doposud byly výše uvedené programy šířeny ze satelitu Amos 2, na kmitočtu 10,806 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK. Tato distribuce ale bude brzy ukončena s ohledem na blížící se konec životnosti družice Amos 2.

Izraelský satelitní operátor Spacecom chystal náhradu družice Amos 2 novým satelitem Amos 6. Ten ale v září loňského roku explodoval ještě před svým startem. Spacecom našel dočasné řešení - s operátorem AsiaSat se dohodl na pronájmu družice AsiaSat 8. Satelit se již přesouvá na pozici 4°W a aktuálně se nachází kolem 35°E. Na cílové pozici 4°W by se měla objevit ještě v tomto čtvrtletí.





Reklama




Vybrané články