Quantcast

Eurosport posiluje své olympijské portfolio o moderní pětiboj

| redakce | tisk

Eurosport, nový Domov olympijských her (Home of the Olympics), se stal partnerem Mezinárodní unie moderního pětiboje (UIPM) a bude v průběhu roku 2017 vysílat některé z nejdůležitějších mezinárodních akcí moderního pětiboje.

Jednoroční panevropská smlouva zahrnuje nejvýznamnější události moderního pětiboje - červnové finále světového poháru v Litvě a srpnové mistrovství světa v Egyptě. Dohoda dává divákům Eurosportu příležitost pravidelně sledovat superhvězdy moderního pětiboje jako jsou současní olympijští vítězové Alexander Lesun z Ruska a Chloe Espositová z Austrálie.

Dohoda s UIPM znamená, že diváci Eurosportu uvidí v příštích 12 měsících více než polovinu sportů, které se představí na Letních olympijských hrách 2020. Sportovní fanoušci tak budou sledovat své hrdiny po celý rok až do olympijských her v Tokiu.

Eurosport posiluje své olympijské portfolio o moderní pětiboj
▲ Eurosport posiluje své olympijské portfolio o moderní pětiboj

Kromě vysílacích práv bude Eurosport úzce spolupracovat s UIPM v propagaci moderního pětiboje a pomáhat aktivovat televizní i digitální obchodní partnerství prostřednictvím specializované reklamní platformy.

Generální ředitel Eurosportu Peter Hutton: „Moderní pětiboj je široce považovaný za jeden z nejnáročnějších a zároveň tradičních olympijských sportů a v Eurosportu jsme rádi, že můžeme divákům nabídnout jeho největší události. V Eurosportu vysíláme více než polovinu olympijských sportů a tato dohoda dále posiluje naše portfolio směrem k Letním olympijským hrám 2020 v Tokiu.“

Moderní pětiboj patřil loni v Riu k nejikoničtějším momentům olympijských her s rekordy v soutěži mužů i žen. Tento sport má bohatou olympijskou historii a v Eurosportu - novém Domově olympijských her v Evropě - máme radost, že budeme sledovat mimořádné sportovce a vyprávět jejich příběhy na našich obrazovkách v průběhu roku 2017.“

Prezident UIPM Dr. Klaus Schormann: „Rozvojové programy UIPM umožnily, aby se náš sport rozvíjel po celém světě a na olympijských hrách v Riu 2016 jsme viděli výsledky, medailisté v moderním pětiboji pocházeli ze tří kontinentů. Nicméně, tradičním srdcem moderního pětiboje je Evropa a dnešek je slavnostním dnem pro mnoho fanoušků našeho sportu, kteří budou moci sledovat nejdůležitější soutěže v televizi na obrazovkách Eurosportu. Toto je další významný krok vpřed pro náš olympijský sport, který v posledních letech těžil z velkého postupu v medializaci a marketingu.“

Generální tajemník UIPM Shiny Fang: „Eurosport je přesně spojení, které jsme hledali, a jsme nadšení, že jsme součástí jeho portfolia. Doufáme, že povede ke zvýšení povědomí o UIPM a našich šesti multi-disciplínových sportech, zejména moderním pětiboji, který je základním kamenem olympijského hnutí.“

Moderní pětiboj se stal olympijským sportem na Letních olympijských hrách ve Stockholmu v roce 1912 a tvoří ho pět disciplín - šerm, plavání, jezdectví, střelba a běh, ve všech se závodí v jediném dni.

Světový pohár 2017 UIPM začíná v Los Angeles 24. - 26. února a vyvrcholí finálem ve Vilniusu 23. - 26. června, které bude první událostí na Eurosportu spadající do nové dohody.

zdroj: Eurosport





Reklama




Vybrané články