Quantcast

Intelsat 33e bez nedávné anomálie. Tvrdí operátor

| redakce | tisk

Intelsat 33e, jeden z nových telekomunikačním satelitů globálního operátora Intelsat, neutrpěl v nedávné době žádnou anomálií. Provozovatel dementoval informace o této družici, které se v posledních dnech objevily.

Podle Intelsatu zprávy o anomálii na družice Intelsat 33e nejsou pravdivé. Zprávy se podle operátora vztahují k vyplacení pojistky za zkrácení životnost satelitu z důvodu úbytku pohonných hmot. Aktuálně je životnost Intelsat 33e stanovena na 10 let.

Intelsat 33e je jedním z klíčových satelitů Intelsatu z nové série Intelsat Epic (odtud písmeno "e" na konci názvu satelitu), který nabízí operátorům spot beamy pro distribuci datových služeb a video obsahu do konkrétních lokalit. Družici do vesmíru vynesla v srpnu loňského roku nosná raketa Ariane 5.

Družice Intelsat 33e nabízí v Ku pásmu pokrytí Evropy, Afriky, Středního východu a Asie prostřednictvím spot beamů. Široký svazek umožňuje porýt Evropu, Střední východ a Asii. Intelsat 33e má v Ku pásmu 268 transpondérů v ekvivalentu. V C pásmu má 49 transpondérů se šířkou 36 MHz.





Reklama




Vybrané články