Quantcast

SES vymění nosné rakety pro SES 12 a 14

| redakce | tisk

Lucemburský satelitní operátor SES (Astra) ohlásil změnu nosných raket a startovacích slotů pro družice SES 12 a SES 14. Na základě nové dohody SES 12 vynese nosná raketa Falcon 9 prostřednictvím společnosti SpaceX během prvního čtvrtletí 2018.

Satelit SES 14 poletí s raketou Ariane 5 začátkem prvního čtvrtletí 2018. Výměna raket umožní SES zlepšit kvalitu a kontinuitu služeb pro zákazníky. Obě družice SES 12 a SES 14 využívají elektrický pohon pro manévry na orbitální dráze a uvedení satelitů do komerčního provozu je možné přibližně 4 až 6 měsíců po startu.

SES 14 zhotovila společnost Airbus Defense and Space. Satelit bude zaparkován na pozici 47,5°W, kde bude poskytovat kapacitu v C pásmu místo NSS 806 a zajistí distribuci signálů do kabelových sítí v Latinské Americe. Kapacita v Ku pásmu prostřednictvím spot beamů umožní SES pokrýt rostoucí poptávku po mobilních aplikacích v leteckém a námořním průmyslu, širokopásmové a VSAT služby pro podnikové a vládní zákazníky. Široký svazek v Ku pásmu umožní poskytovat video a datové služby v Latinské Americe, Karibiku a v severním Atlantiku. SES 14 bude obsahovat také kapacitu Global-Scale Observations of the Limb and Disk (GOLD) pro NASA.

SES 12 bude velmi velkým satelitem, který dodá Airbus Defense and Space. Družice bude umístěna na pozici 95°E. Satelit bude poskytovat kapacitu pro DTH vysílání, VSA, mobilní a HTS datové služby na Středním východě a v oblasti Asie a Tichomoří, včetně rychle rostoucích trhů jako je Indie a Indonésie. Satelit nahradí NSS 6 a na pozici 95°E bude sloužit spolu s družicí SES 8. Kosmický aparát je schopen pokrýt požadavky od Kypru na západě až po Japonsko na východě, od Ruska na severu až po Austrálii na jihu.





Reklama




Vybrané články