Quantcast

Řecká platforma bez programů skupin Eurosport a Discovery

| redakce | tisk

Operátor satelitní a IPTV platformy Cosmote TV přestal k 30.9.2017 poskytovat programy Eurosport a Discovery. Důvodem je nedosažení dohody provozovatele pay-tv s Discovery Networks na komerčních podmínkách.

Od uvedeného data nemohou klienti Cosmote TV sledovat sportovní programy jako Eurosport 1 HD, Eurosport 2, dále dokumentární programy Discovery Channel, Discovery HD Showcase, Discovery Science HD, TLC, Investigation Discovery Xtra HD a také Animal Planet HD. Informuje o tom portál sdtv.gr.

Důvodem jsou cenové požadavky skupiny Discovery a také relativně nízká sledovanost těchto stanic.

Provozovatel platformy se rozhodl nahradit stanice skupiny Discovery jinými programy podobných žánrů - Fox Sports HD, Food Network, Fine Living, Viasat Explore, Viasat Nature, Crime + Investigation Network, Outdoor Channel HD, Nautical Channel HD, BBC Earth HD a CBS Reality.

Těžká jednání s Discovery měla řada operátorů placené televize - například Sky UK (Velká Británie), Canal Digital (Skandinávie) ale i Skylink (Česká republika a Slovensko). Ve všech těchto sítích programy Eurosportu a Discovery zůstaly. V případě platformy Canal Digital došlo dokonce k několikadennímu odpojení programů.

Cosmote TV není první platformou, která se nedohodla s Discovery Networks. Před rokem byly programy této skupiny vyřazeny z nabídky největší ruské satelitní platformy Trikolor TV. I po vyřazení stanic Discovery platforma Trikolor TV stále roste.

Řecká platforma Cosmote TV je šířena přes satelit Eutelsat 9B (9°E). Vysílání je kódováno systémem Videoguard.





Reklama




Vybrané články