Quantcast

Falcon 9 vynesla satelit Echostar 105/SES 11

| redakce | tisk

Z vesmírného střediska na Floridě odstartovala v noci na dnešek nosná raketa Falcon 9 s duálním satelitem Echostar 105/SES 11. Je to již druhý let rakety Falcon 9 pro SES a čtvrtý start se Space X. První satelit pro SES vynesla Falcon 9 již v roce 2013.

Satelit Echostar 105/SES 11 je duální satelit, který zhotovila a dodala společnost Airbus Defence and Space. Satelit je vybaven 24 transpondéry v C pásmu se šířkou pásma 36 MHz, které bude provozovat SES (Astra) pod značkou SES 11 a Echostar bude využívat 24 transpondérů se šířkou 36 MHz v Ku pásmu pod brandem Echostar 105. Nový výkonný komunikační satelit nahradí kapacitu v C pásmu za AMC 18 a kapacitu v Ku pásmu za AMC 15 na pozici 105 st. západně.

SES 11 je navržen k poskytování video distribuce v HD a Ultra HD rozlišení v Severní Americe, včetně Havaje, Mexika a Karibiku. Kapacita v C pásmu je optimalizována pro digitální televizní vysílání a stane se součástí flotily SES v Severní Americe spolu se satelity SES 1 a SES 3.

SES 11 bude využíván pro expanzi SES v Severní Americe, rozšíření nabídky v Ultra HD rozlišení. SES zatím po celém světě šíří 10 UHD programů, které může sledovat více než 10 milionu zákazníků. SES 11 rovněž umožňuje podnikům a vládním zákazníkům získat nové příležitosti a rozšířit jejich dosah v celém regionu.





Reklama




Vybrané články