Quantcast

Mečiar - dokumentární drama v sobotu na HBO

| redakce | tisk

Prémiový filmový kanál HBO přichystal na tuto sobotu 14.10.2017 dokumentární snímek Mečiar. Vznikl v produkci HBO Europe a společností PubRes a Negativ a natočila jej režisérka Tereza Nvotová.

Dokument sleduje bývalého slovenského politika Vladimíra Mečiara a jeho dopad na slovenskou společnost včetně osobního života autorky. Té byl v době Sametové revoluce jeden rok.

Mečiar - dokumentární drama v sobotu na HBO
▲ Mečiar - dokumentární drama v sobotu na HBO

Po pádu komunistického režimu se do konkurzu na ministra vnitra přihlásil do té doby zcela neznámý právník z maloměsta - Vladimír Mečiar. Ten se po výhře dostává až na politický vrchol, odtud vládne zemi bez skrupulí a za pomoci praktik, jež jsou v demokratickém státním zřízení stěží pochopitelné.

Mečiar - dokumentární drama v sobotu na HBO
▲ Mečiar - dokumentární drama v sobotu na HBO

Na pozadí rozdělování Československa si Tereza se svými kamarády hraje na politiky s Mečiarem v hlavní roli. Snímek nepojednává jen o jedné etapě slovenských dějin. Popisuje univerzální a v současnosti velmi aktuální téma, podobný archetyp politika se objevuje po celém světě.

Dokumentární drama Mečiar uvede HBO v sobotu 14.10.2017 ve 20:00 hodin. Snímek je možné od 16.10. shlédnout i na HBO OD.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články