Quantcast

Španělsko: Liga mistrů nebude na pay-tv? Je drahá

| redakce | tisk

Největší španělští operátoři placené televize - Telefónica, Orange a Vodafone - odmítli platit obrovské poplatky za televizní práva za přenosy z fotbalové Ligy mistrů UEFA. Firmy ale mají pokračovat v jedná o obnovení smluv s majitelem práv, společností Mediapro.

Operátoři uvádějí, že je těžké na přenosech z Ligy mistrů UEFA vydělat. Odhadují, že pokud by práva koupili za stávající ceny, museli by svým předplatitelům účtovat více než 50 eur měsíčně, což je mimo realitu.

Společnost Mediapro získala v tomto roce práva na lukrativní Champions League na tři roky od sezóny 2018/19 za 1,1 miliardy eur. Nyní tvrdí, že by chtěla poplatky výrazně snížit.

Movistar aktuálně platí za všechny přenosy v sezóně kolem 1,050 milionů eur, což představuje 87,5 milionů eur měsíčně. Aby na právech Movistar neprodělávala, musela by svým 3,7 milionů klientům účtovat 23,60 eur měsíčně, včetně července a srpna, kdy nejsou fotbalové přenosy.

Operátor Vodafone España by musel účtovat svým 1,28 milionům předplatitelům asi 20 eur měsíčně, aby se podařilo vytvořit zisk při investici 318 milionů eur za sportovní práva. Podobnou částku by museli platit zákazníci Orange, která má jen 600 tisíc klientů.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články