Quantcast

HBO Europe představuje premiéry svých původních seriálů

| redakce | tisk

HBO Europe představuje trailer k původní polské sérii Blinded by the Lights a novince Success natočené oscarovým režisérem Danisem Tanovićem. To jsou hlavní body podzimního a zimního vysílání lokální originální produkce.

V teritoriích HBO Europe budou mít dále premiéru zcela nové původní série i druhé řady oblíbených seriálů.

Blinded by the Lights sleduje sedm dní života kokainového dealera, jehož navenek uspořádaný život se začne vymykat kontrole. Osmidílnou sérii, která vznikla na motivy stejnojmenného románu Jakuba Żulczyka, režíruje Krzysztof Skonieczny (Hardkor Disko). Oba jsou zároveň autory scénáře. Blinded by the Lights je nejnovější sérií z produkce HBO Europe v Polsku, a následuje tak dvé úspěšné série - drama Wataha a dvě sezony konspiračního thrilleru Pakt/The Pact. Blinded by the Lights bude mít premiéru 27. října.

Premiéra Tanovićovy první televizní série a zároveň první původní série z regionu Adria bude v zimě. Success se odehrává v Záhřebu a vypráví vzájemně se proplétající příběhy čtyř cizinců, které spojí násilí. Jsou pronásledováni temnou minulostí a zároveň se snaží dát své životy do pořádku. Success byl napsán Marjanem Alčevskim, jenž s úvodní epizodou vyhrál scénáristickou soutěž HBO Adria First Draft.

Success a Blinded by the Lights doplní ostře sledovaná rumunsko-německá koprodukce Hackerville. Tento šestidílný počin kombinující vyšetřování s osobními dramaty měl premiéru v soutěži Mezinárodního filmového festivalu v Curychu. Jako tvůrci za ním stojí Ralph Martin a Joerg Winger (Deutschland 83/86) z UFA Fiction, jeho producenty jsou Cristian Mungiu a Tudor Reu z Mobra Films. Režiséry jsou Igor Cobileanski a Anca Miruna Lăzărescu, scénáristy Laurențiu Rusescu, Steve Bailie, Daniel Sandu a Ralph Martin. Hackerville je po sérii Valea Mutã/Silent Valley a dvou sezonách úspěšného gangsterského dramatu Umbre, jehož třetí řada se začíná natáčet tento měsíc, další původní rumunskou sérií.

Původní tvorbu HBO Europe tohoto podzimu a zimy pak doplňují třetí sezony oceňovaného seriálu Golden Life (Maďarsko) a Terapie (Česká republika).

Antony Root, Executive Vice President of Original Programming and Production HBO Europe, říká: “Jsme velmi hrdí, že během následujících čtyř měsíců uvedeme pět velmi rozdílných sérií. Mají různé žánry a příběhy, odehrávají se v odlišných prostředích. Jednotlivé epizody budou uváděny postupně ve všech našich 17 evropských teritoriích, čímž se našim předplatitelům podstatným způsobem rozšíříme nabídku původní evropské tvorby.“

HBO Europe uvádí ve střední Evropě lokální tvorbu od roku 2010. V roce 2016 rozšířilo původní produkci do Skandinávie a Španělska, v roce 2017 pak do regionu Adria. Mezi původní tituly HBO Europe patří Hořící keř (Česká republika), The Pack (Polsko), Shadows (Rumunsko), Pustina (Česká republika) a Golden Life (Maďarsko). V současnosti HBO Europe natáčí tyto tituly: Gösta (Švédsko), Beforeigners (Norsko), Bez vědomí (Česká republika) a Umbre III (Rumunsko).

TERAPIE 3 (Česká republika): premiéra 7. ledna 2019
Po úspěchu prvních dvou sezon české adaptace mezinárodně úspěšného seriálu Terapie bude uvedena třetí o 36 dílech. Karel Roden hraje terapeuta Marka Poštu, jehož navštěvují klienti s osobními problémy, problémy v práci a ve vztazích.

Terapie 3 (foto: HBO)
▲ Terapie 3 (foto: HBO)

BLINDED BY THE LIGHTS / Oslněni světlem (Polsko): premiéra 27. října
Kuba (hraje Kamil Nożyński) je známý varšavský dealer kokainu. Je to perfekcionista a outsider, vše má pod naprostou kontrolou, včetně své úzkostlivě střežené image. Pohybuje se na hraně mezi různými světy velkoměsta: politici, celebrity, vydržované paničky, hip-hopové hvězdy a hipsteři, kterým prodává, na jedné straně, na té druhé gangsteři a násilničtí kriminálníci, s nimiž obchoduje. Zná spoustu lidí, jeho však nezná téměř nikdo.

Kuba už je unavený - chce uniknout z velkoměsta, a to někam hodně daleko. Má jednosměrnou letenku do Argentiny, kam plánuje odletět na Vánoce: potřebuje však ještě pár dní, aby si stihl zařídit nejnutnější věci. Mezitím se však dostává z vězení gangster Dario. Jakmile se jejich cesty protnou, začne se Kubův život vymykat jakékoli kontrole, obranné lešení, které si pečlivě vybudoval, se začíná hroutit a zrovna tak se rozplývá vidina jeho jihoamerického útěku.

Trailer:

SUCCESS / Úspěch (Chorvatsko)
Mnohovrstevnaté, šestidílné drama odehrávající se v současném Záhřebu sleduje navzájem se proplétající příběhy čtyř lidí z odlišných sociálních prostředí, spojí je násilná událost. Začínají je pronásledovat důsledky jejich jednání, a tak se rozhodnou, že si dají životy do pořádku a opět nad nimi získají plnou kontrolu. Success je hořkou ódou na krásy Záhřebu, sondou do moderní městské společnosti, zabývá se frustrací, odcizením, touhami i nepředvídatelností každodenního života.

Trailer:

HACKERVILLE (Rumunsko - Německo): premiéra 4. listopadu
Lisa Metz (Anna Schumacher), kriminalistka specializovaná na kybernetické zločiny, je vyslána do rumunského Temešváru poté, co se jedna velká německá banka stane cílem hackerského útoku. Vyšetřování totiž odhalí, že právě Temešvár, Lisino rodné město, je místem, odkud byl útok veden. Lisa se má na vyšetřování podílet s místnimi kriminalisty, především s místním policistou, Adamem Sandorem (Andi Vaslujanu). Mezi parťáky však panují značné neshody a pocity nepochopení pramenící z kulturního rozdílu. Jak však vyšetřování postupuje, dvojice se sbližuje, především proto, aby chránila nečekanou možnou obět - inteligentního, ale zranitelného čtrnáctiletého chlapce Cipiho (debutant Voicu Dumitras).

Trailer:

GOLDEN LIFE / Sladký život (Maďarsko): premiéra 14. října
Třetí a závěrečná sezona úspěšného maďarského seriálu - rodinného kriminálního dramatu. Rodina Miklósi může konečně v maďarské idylické vesnici u Dunaje žít svůj vysněný “zlatý život“. Jenže za klidnou fasádou štěstí bublá krev, hnije podvod a zuří vášně. První dvě řady GOLDEN LIFE vyhrálo několik cen, včetně ceny televizních kritiků za nejlepší drama, hlavní herečku i herce.

Trailer:

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články