Quantcast

13E: NASA TV UHD se přestěhovala na novou frekvenci

| redakce | tisk

Volně vysílaný program NASA TV UHD se nečekaně přestěhoval na jiný transpondér v rámci satelitního systému Eutelsat Hot Bird (13°E). Kanál NASA TV v ultra vysokém rozlišení (UHD/4K) je stále šířen nekódovaně ( FTA) a je tedy dostupný pro všechny zájemce s přijímačem pro 4K.

Nyní je nutné přeladit svůj přijímač na nové parametry. Zatím není jasné, zda distribuce v Ultra HD rozlišení zůstane volně dostupná (FTA). Stanice se vysílá na nové frekvenci 10,727 GHz vedle placených programů FunBox UHD a Travelxp 4K.

Program NASA TV v HD rozlišení zůstává na původních parametrech.

NASA UHD - záběr z příjmu stanice
▲ NASA UHD - záběr z příjmu stanice

NASA TV HD a NASA TV UHD jsou dva programy amerického úřadu pro letectví a kosmonautiku NASA. Kanál NASA TV HD vysílá od roku 2010, NASA TV UHD jako přenosový kanál byl spuštěn v roce 2015.

Diváci na těchto programech mohou sledovat výjimečné snímky z amerického vesmírného programu, včetně startů, života na palubě Mezinárodní kosmické stanice, pohledů na Zemi z vesmíru, hloubkové průzkumy vesmíru, sluneční soustavy, Marsu, opakování klasických programů jako Apollo a dokumentů o nejnovější práci výzkumu a vývoje NASA.

nové technické parametry - NASA TV UHD:

Eutelsat Hot Bird 13E (13°E), freq. 10,727 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

technické parametry - NASA TV HD, (NASA TV UHD - vysílání zde bylo ukončeno!):

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,373 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články