Quantcast

LG má první OLED televizor s ohebnou obrazovkou

| redakce | tisk

Společnost LG Electronics (LG) na CES 2019 představila první OLED televizor na světě s ohebnou obrazovkou. LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9) mění definici televizoru díky variabilnímu designu, který umožňuje špičková OLED technologie společnosti LG.

Od začátku moderní éry rostly rozměry televizních obrazovek s tím, jak se zlepšovalo rozlišení a uživatelé požadovali hlubší prožitek ze sledování televize. Cenou za to byl velký černý obdélník, který dominoval místnosti, i když televizor nebyl v provozu. Dokonce ani vyspělejší televizory nikdy nedokázaly přinést takový kontrast nebo tmavé tóny, jaké zákazníci žádali. Výrobci se ve snaze udělat televizory méně nápadné předháněli v tvorbě stále tenčích obrazovek a zaměřovali se na to, aby design byl co nejméně rušivý.

S nabídkou loňské LG SIGNATURE OLED TV W společnost LG odstranila tradiční koncept, který se zaměřoval na jednoduchost obrazovky. Tímto televizorem s přezdívkou Wall TV společnost LG dokázala, že televizor může poskytovat výkon, decentnost i krásu současně.

LG OLED TV R (foto: LG)
▲ LG OLED TV R (foto: LG)

Společnost LG vytvořila televizor s displejem, který se jakoby kouzlem objevuje a mizí. Jde o revoluční inovaci, která zdánlivě popírá logiku. Písmeno „R“ v názvu LG SIGNATURE OLED TV R znamená stvoření revoluce v domácí zábavě a redefinici prostoru pomocí schopnosti objevit se a sbalit na stisk tlačítka.

Ohebný OLED televizor opravdu mění pravidla hry, osvobozuje uživatele od limitů a umožňuje uspořádat vlastní osobní prostor, který již nemusí být celou dobu vyhrazený sledování televize. LG SIGNATURE OLED TV R se umí proměnit tak, aby nabízela tři různé možnosti sledování - Full View, Line View a Zero View. To zákazníkům dovoluje používat televizor způsoby, které byly před vznikem technologie OLED nemožné.

LG OLED TV R (foto: LG)
▲ LG OLED TV R (foto: LG)

Full View přináší prožitek ze sledování velké obrazovky a ukazuje úplný rozsah, pokud jde o kontrast, hloubku a realismus, které se staly synonymem všech televizorů LG. Pozoruhodná kvalita obrazu a zvuku s umělou inteligencí, která běží na inteligentním procesoru LG druhé generace α (Alpha) 9, stejně jako algoritmus deep learning, dělají z tohoto úžasného televizoru třídu samu pro sebe. Uživatelé mohou používat svůj hlas k instruování služby Amazon Alexa, nového doplňku k letošní řadě televizorů LG s umělou inteligencí. Novinkou je také podpora pro Apple AirPlay 2 a HomeKit. Díky podpoře pro AirPlay 2 mohou uživatelé snadno přehrávat videa z iTunes a dalších videoaplikací, hudbu a fotky přímo ze svých zařízení Apple do LG SIGNATURE OLED TV R. S podporou Apple HomeKit budou zákazníci moci ovládat svůj televizor LG pomocí aplikace Home nebo požadavků na Siri.

Line View umožňuje, aby LG SIGNATURE OLED TV R byla částečně vysunutá, což dovolí správu specifických úkolů, které nevyžadují celou televizní obrazovku. V Line View mohou uživatelé vybírat z funkcí, jako jsou Clock, Frame, Mood, Music a Home Dashboard. Zvolte mód Clock, abyste se rychle podívali na hodiny a na počasí, mód Frame, abyste si prohlédli rodinné fotky sdílené z chytrého telefonu, nebo mód Mood k vytvoření uvolněné atmosféry.

V Zero View je celá obrazovka LG SIGNATURE OLED TV R skryta pohledu a uschována v základně. Dokonce i v Zero View si mohou uživatelé vychutnat hudbu nebo jiný zvukový obsah linoucí se ze 4.2 kanálového stowattového audio systému s podporou Dolby Atmos. Prémiový původ je jasně vidět na celé jednotce, od broušeného hliníkového pouzdra až po kryt reproduktoru z kvalitní vlny navržený dánskou firmou Kvadrat.





Reklama




Vybrané články