Quantcast

TV Barrandov loni v provozním zisku 100 mil. Kč

| redakce | tisk

Televize Barrandov skončila v roce 2018 s více než 100 milionovým provozním ziskem. Celá mediální skupina Jaromíra Soukupa pak skončila loňský rok s více než 198 milionovým provozním ziskem.

"Majitel mediální skupiny Empresa Media, TV Barrandov a největší komunikační skupiny v Česku MÉDEA Jaromír Soukup se ostře ohrazuje proti zavádějícím tvrzením některých tuzemských médií, která podsouvala veřejnosti informace o špatné finanční situaci některých jeho firem. A protože nejlepším argumentem na zavádějící informace jsou data, rozhodl se generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup zveřejnit data o hospodaření jeho firem za rok 2018 už nyní," uvedla TV Barrandov.

"Čtyřem kanálům televize Barrandov se spolu s mediálním domem Empresa Media i v loňském dařilo zvyšovat efektivní zásah v populaci. V současné době je to 86 procent populace za měsíc, čímž patří Soukupova skupina mezi tři nejúspěšnější mediální skupiny na českém trhu. TV Barrandov zakončila rok 2018 v provozním zisku EBITDA více než 100 milionů Kč a celá skupina Empresa Media, do níž TV Barrandov patří, dosáhla tržeb 1,011 miliardy Kč. Velmi úspěšný rok má za sebou i mediální a reklamní agentura Médea, jež i nadále zůstává podle mezinárodní auditorské agentury Recma jasným lídrem trhu. Mediální agentura Médea, kterou doplňuje okruh marketingových a reklamních agentur, skončila v loňském roce v provozním zisku EBITDA 95 milionů Kč, celkové tržby skupiny MÉDEA dosáhly 3,945 miliardy Kč," informovala TV Barrandov.

Jedna věc je touha investigativních novinářů a reportérů nacházet stále nové a přelomové informace, druhá věc je svým chováním poškozovat dobré jméno právnických či fyzických osob. A já mám poslední dobou pocit, že novináři a reportéři z České televize tuhle hranici o několik stop překračují. A když vezmeme v potaz, že se jedná o veřejnoprávní stanici, stále nechápu, jak si někdo může myslet, že opravdu plní svou roli nezávislého média. Ta jejich pravda, kterou se tak často ohánějí, je postavená na lžích, nikoli na ověřených datech. A musím přiznat, že dost silně uvažuji o tom, řešit celou tuto záležitost přes soud a žádat náhradu ušlého zisku a náhrady za poškození dobrého jména firmy,“ okomentoval spor generální ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup.





Reklama




Vybrané články