Quantcast

Český rozhlas spustil čtyři nové FM vysílače v Olomouckém kraji

| redakce | tisk

V pondělí 8. dubna 2019 spustil Český rozhlas čtyři nové FM vysílače v Olomouckém kraji. Stanice Český rozhlas Radiožurnál, Český rozhlas Plus a Český rozhlas Dvojka tak rozšíří své vysílání ve městech Jeseník a Javorník.

Pro Jeseník a okolí byl spuštěn vysílač stanice ČRo Radiožurnál na kmitočtu 95 MHz s výkonem 100 Wattů ERP a stanice ČRo Plus na kmitočtu 102,5 MHz s výkonem 100 Wattů ERP. Pro Javorník a okolí byl spuštěn vysílač stanice ČRo Plus na kmitočtu 90,7 MHz s výkonem 100 Wattů ERP a stanice ČRo Dvojka na kmitočtu 94,2 MHz s výkonem 100 Wattů ERP. Všechny čtyři nové vysílače budou provozovány s vertikální polarizací.

Jsme rádi, že se nám daří rozšiřovat vysílání našich stanic v oblastech, kde nebyl signál dostatečně silný. Nově spuštěné vysílače zlepší možnosti příjmu a zvýší kvalitu poslechu Českého rozhlasu na severu Olomouckého kraje,“ uvedl ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Na základě individuálního oprávnění vydaného Českým telekomunikačním úřadem byly všechny čtyři nové vysílače spuštěny v pondělí 8. dubna 2019 ve 13 hodin. Pro oblast Jeseník jsou vysílače umístěny na stanovišti „Jeseník - lázně“ a pro oblast Javorník na stanovišti „Javorník - ves“.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články