Quantcast

Rai opět partnerem závodů Giro

| redakce | tisk

Italská veřejnoprávní televize Rai je opět partnerem 102. ročníku cyklistického závodu Giro d'Iitalia. Závod se pojede od 11. května do 2. června 2019. Start závodu bude v Bologni a cíl ve Veroně. Celková délka trasy bude 3.518 km.

Celý závod zasáhne severní a střední Itálii a bude vypadat takto:

Bologna - Orbetello - Frascati - Terracina - San Giovanni Rotondo - Vasto - L'Aquila - Tortoreto Lido - Pesaro - Riccione - San Marino - Ravenna - Modena - Carpi - Finale Ligure - Cuneo - Pinerolo - Ceresole Reale (jezero Serru) - Courmayeur - Saint Vincent - Como - Lovere - Ponte Di Legno - Commezzadura - Anterselva Antholz - Valdaora - Treviso - Santa Maria di Sala - San Martino di Castrozza - Monte Avena - Feltre - Verona

Kdo vyhraje Giro tento rok? Bude to Holanďan Tom Dumoulin, který minulý rok obhájil skvělé druhé místo nebo mistr světa v silniční cyklistice Alejandro Valverde? Překvapením závodu může být i kolumbijec Egan Bernal, který bude startovat jako kapitán týmu Sky.

Rai bude samozřejmě pokrývat celý závod a přizpůsobí tak vysílání jednotlivých stanic.

Začne se ve 12:15 hodin na programu Rai Sport, dále se bude pokračovat na Rai 2 od 14:30 hodin až do 18 hodin. Ve 20 hodin rozhovory, komentáře ve studiu a ve 23:30 sestřih celého závodu opět na Rai Sport. Z důvodu omezení vysílacích práv může být satelitní signál Rai na pozici 13°E zakódován a bude dostupný s kartou TivúSat. Diváci FTA programů mohou Rai sledovat z volně vysílaných distribučních signálů v režimu multistream na satelitu Eutelsat 5 West A 5°W). Pro příjem je nutný přijímač s podporou příjmu multistreamu.

Přenosy z Giro d'Iitalia na programech Rai budou pro diváky něčím zajímavé - budou mít menší množství reklamních spotů. Ceny za reklamní spoty v Giro na Rai se pro jednoho klienta mohou vyšplhat až na 1,85 milionu eur za den.

Celý přenos bude možné sledovat i online na Rai Play.it.

Mezinárodním televizním partnerem závodu bude jako vždy Eurosport.

Rai bude celý závod i tento ročník technicky zajišťovat a ukázala čísla, která mluví za vše:

• signál bude od Rai přebírat 198 televizí po celém světě
• přenos bude moci sledovat až 800 milionů diváků
• celý závod bude celkem snímat 21 UHD kamer - z toho 3 helikoptéry a 5 motokamer přímo na silnici

Text vznikl ve spolupráci se čtenářem franck.





Reklama




Vybrané články