Quantcast

Seriál Jan Žižka z Trocnova na TV Kinosvět

| redakce | tisk

TV Kinosvět, televize záhad a tajemství patřící do skupiny JOJ Group začne od 21. dubna vždy ve 21.45 hod. poodhalovat tajemství spojená s životem nejslavnějšího českého vojevůdce.

A to ve dvanáctidílném dokumentárním seriálu vlastní výroby „Jan Žižka z Trocnova“. Seriál byl dokončen v tomto roce.

Na první pohled se zdá, že osobnost a působení Jana Žižky jsou dostatečně osvětleny. Ve skutečnosti se však o něm ví velmi málo - průběh jeho života se ztrácí v mlhách nejistot, dohadů a různých hypotéz. Seriál se pokusí řadu z nich osvětlit, a to za pomoci hned dvou průvodců - spisovatelů Otomara Dvořáka a Jana Bauera. Ti postupně navštíví všechna místa spjatá s vojevůdcovým životem: od Trocnova, kde se narodil, až po Přibyslav, kde zemřel.

Seriál Jan Žižka z Trocnova (foto: KinoSvět/ČSFS)
▲ Seriál Jan Žižka z Trocnova (foto: KinoSvět/ČSFS)

Přitom se budou mimo jiné zamýšlet nad tím, kde získal Žižka své bojové zkušenosti, proč se přiklonil k náboženským radikálům, kde ve skutečnosti přišel o své oko, co je známo o jeho rodičích, sourozencích a potomcích. Pokusí se také zjistit, co bylo skutečnou příčinou jeho smrti či zda jsou nalezené Žižkovy ostatky pravé. Zjistí přitom, že každá otázka přináší celou kupu dalších...

Seriál Jan Žižka z Trocnova (foto: KinoSvět/ČSFS)
▲ Seriál Jan Žižka z Trocnova (foto: KinoSvět/ČSFS)

TV Kinosvět uvádí tento seriál u příležitosti završení rovných šesti století, kdy se spolu s výbuchem husitské vzpoury začalo v kronikách poprvé objevovat Žižkovo jméno. Na jaře bude odvysíláno prvních šest dílů seriálu. Dalších šest dílů pak zahájí podzimní televizní sezónu.

zdroj: KinoSvět





Reklama




Vybrané články