Quantcast

Euronews v srbštině před startem

| redakce | tisk

Panevropský zpravodajský a informační kanál Euronews bude mít další programovou verzi. Během návštěvy francouzského prezidenta Emanuela Macrona v Srbsku Euronews oznámil vznik srbské verze.

Euronews Srbija vzniká ve spolupráci s mediální skupinou HD WIN. Spuštění nové verze je součástí strategické ambice provozovatele stát se první světovou a lokální mediální společností na světě. Euronews se stále rozvíjí jako globální médium, který nabízí obsah přizpůsobený očekáváním místních diváků.

Srbská verze Euronews bude v pořadí již druhá franšíza a nyní zkoumá několik dalších podobných projektů.

Pro Euronews Srbija bude pracovat zhruba 100 lidí. Šéfredaktora srbského kanálu vybere Euronews a bude zaměstnán provozovatelem Euronews, redakční rada bude zřízena a kontrolována Euronews.

Společnost HD-WIN vlastní národní telekomunikační operátor Telekom Srbija. HD-WIN provozuje sportovní kanály Arena Sport, které sleduje více než 3 miliony domácností a přes 10 milionů diváků. Srbské kanály Arena Sport drží vysílací práva na atraktivní sportovní události jako je Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, Mistrovství světa ve fotbale, Ligue 1, Serie A a mnoho dalšího.

Euronews vysílá ve více než 160 zemích pro 400 milionů domácností. Pořady sleduje 135 milionů lidí.

zdroj: portal.media-sat.net, Tanjug





Reklama




Vybrané články