Quantcast

4K Universe se stal placeným programem

| redakce | tisk

V souladu s oznámením bylo dnes zakódováno vysílání americké zábavní stanice 4K Universe. Volně vysílaný program v Ultra HD rozlišení ve formátu 4K bylo doposud možné sledovat zcela zdarma ze satelitního systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Tato možnost dnes pro většinu diváků skončila.

4K Universe je v rámci simulcryptu nyní kryptován systémy Nagra MA (CAID 1856 a 183E) a Viaccess (CAID 0500, provider ID: 05 1A 40). Systém Nagra MA je určen pro potřeby přístupových karet bezplatné italské satelitní platformy TivúSat, která jako jediná bude tento program poskytovat svým zákazníkům bez měsíčních poplatků. Systém Viacces patrně bude sloužit pro potřeby operátorů placených televizních služeb (DTC).

Po zakódování vysílání 4K Universe hodlá provozovatel zatraktivnit programovou nabídku a zařadit do vysílání další seriály, dokumenty ale i sport.

4K Universe je americký televizní kanál vysílající 24 hodiny denně ve formátu HDR. Divákům přináší v ranních hodinách dětské seriály jako "Eddie is a Yeti", přes den sérii série pořadů o vaření pro vegany "Plant-Based by Nafsika", v hlavním vysílacím čase zábavnou sérii "Model Turned Superstar" s modelkou Victoria Secret Alessandra Ambrosio a v pozdním nočním vysílacím čase dokumentární filmy.

technické parametry - 4K Universe:

Eutelsat Hot Bird 13E (13°E), freq. 10,727 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Viaccess a Nagra MA





Reklama




Vybrané články