Quantcast

Rumunský zpravodajský kanál Realitatea TV ukončil vysílání

| redakce | tisk

Televizní stanice Realitatea TV oficiálně ukončila provoz a stala se první zpravodajskou televizí v Rumunsku, která přestala vysílat poté, co rumunský regulátor médií CNA nemohl prodloužit licenci bez nezbytných dokumentů - kvůli platební neschopnosti.

Stanice Realitatea TV byla ukončila na třech různých satelitech (16°E; 31,5°E a 0,8°W), odkud vysílal pro diváky v Rumunsku.

Rumunský mediální regulátor CNA se rozhodl odejmout licenci Realitatea TV, prvnímu zpravodajskému kanálu v zemi, který začal vysílat v roce 2001. Paginamedia.ro, mateřská společnost Realitatea Media, je v konkurzním řízení již 8 let a neschválila plán reorganizace společnosti, což nepřímo vyústilo v odnětí licence.

Rozhodnutí je učiněno den poté, co majitel stanice Cozmin Gusa řekl, že se stane členem Sociálně demokratické strany, kterou opustil na začátku roku 2000. Parlament nedávno hlasoval o odvolání sociálně demokratické vlády vedené Vioricou Dancili. V posledních letech přijala stanice protispolečenskou demokratickou redakční linii.

Krátce po hlasování pro neobnovení licence stanice regulátor schválil licenci pro Realitatea Plus, nový zpravodajský kanál provozovaný společností vlastněnou Gusem. Nová stanice ale nebude šířena velkými kabelovými společnostmi a bude mít mnohem méně diváků. Hlavní provozovatelé televizních služeb v Rumunsku - RCS/RDS/Digi TV a UPC vypnuli stanici Realitatea TV a do nabídky nezařadili novou stanici Realitatea Plus.

bývalé technické parametry - Realitatea TV:

Eutelsat 16A (16°E), freq. 12,738 GHz, pol. H, SR 4500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK
Astra 5B (31,5°E), freq. 12,480 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK
Thor 6 (0,8°W), freq. 11,900 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

zdroj: satkurier.pl + universul.net/hotnews.ro





Reklama




Vybrané články