Quantcast

FilmBox odvysílá téměř 4 desítky českých filmů

| redakce | tisk

SPI/FilmBox odvysílá v průběhu tohoto roku téměř 4 desítky filmových děl české kinematografie. Fanoušci „klenotů“, jakými jsou například Páni kluci, Discopříběh nebo Láska z pasáže, si přijdou na své na stanici FilmBox.

Zatímco originální české korunovační klenoty lze vidět pouze jednou za několik let, ty filmové si budou moci diváci dopřát ve velkém od půlky března až do konce tohoto roku. FilmBox totiž přidal do programové nabídky pro diváky 38 filmových kousků z české filmové tvorby, které podobně jako národní poklad neztrácejí svůj lesk ani po dlouhých dekádách.

Na obrazovkách se objeví vždy v pondělí ve 20:00 s reprízou ve středu v 16:00. Další blok pro české snímky je pak vyhrazen na neděli v 10:00 ráno s opakováním v sobotu v 16:00. Spolu se zahraničními díly tak doplní štědrou nabídku nových filmů pro nejbližší měsíce.

Film Rozpuštěný a vypuštěný. Uvidíte na Filmboxu (foto: SPI)
▲ Film Rozpuštěný a vypuštěný. Uvidíte na Filmboxu (foto: SPI)

K absolutním vrcholům patří komedie Co je doma, to se počítá, pánové. Volné pokračování filmu Zítra to roztočíme, drahoušku je nabité hvězdami v čele s Jiřím Sovákem, Ivou Janžurovou nebo Helenou Růžičkovou, kteří předvádějí skvělé herecké výkony. Humorný pohled na stále aktuální žádostivost po rychlém zbohatnutí či lidskou závist zaručeně pobaví publikum i po 40 letech od svého vzniku.

S množstvím roste chuť, proto FilmBox odvysílá i další ikonické komedie. Spleť rodinných situací a nedorozumění na zasmání přinese trilogie Ecce homo Homolka, Homolka a tobolka a Hogo fogo Homolka z dílny režiséra Jaroslava Papouška. Mezi dalšími hodnotnými komediemi se zaskví Vrať se do hrobu!, Já už budu hodný, dědečku či Já to tedy beru, šéfe.

Film Páni kluci. Uvidíte na Filmboxu (foto: SPI)
▲ Film Páni kluci. Uvidíte na Filmboxu (foto: SPI)

Komu čistě komediální žánr nestačí a rád si do filmového zážitku „přimíchá“ i špetku krimi, tomu vyhoví nestárnoucí snímek Adéla ještě nevečeřela s nezapomenutelnou dvojicí bojovníků se zločinem - šarmantním a neporazitelným detektivem Nickem Carterem (Michal Dočolomanský) a ostříleným komisařem Josefem Ledvinou (Rudolf Hrušínský). Žánrové repete je připraveno v podobě filmu Rozpuštěný a vypuštěný nebo snímku Kamarád do deště.

Napínavý příběh záchrany dětského pacienta Uzlíka (Jakub Zdeněk), který se takříkajíc v hodině dvanácté ocitne na operačním sále pod skalpelem uznávaného neurochirurga (Miroslav Macháček), je pomyslnou dramatickou tečkou za prohlídkou českých filmových „klenotů“. Tento film s názvem Skalpel, prosím je výjimečným psychologickým dramatem.

FilmBox letos přinese divákům nejen množství filmových zážitků, ale i možnost užít si je právě tehdy, když na to budou mít čas, a to prostřednictvím online služby FilmBox Live.

zdroj: SPI





Reklama




Vybrané články