Quantcast

FTA kanál Show Max HD na 42E

| redakce | tisk

Turecký volně vysílaný zábavní kanál Show Max po úspěšných testech přešel na pravidelné vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). FTA distribuce Show Max HD je šířena na satelitu Türksat 4A (42°E) ve východním svazku. Doposud nebyl tento program šířen v HD.

Na konci října tohoto roku Show Max HD rozšířil obsah multiplexu na kmitočtu 12,209 GHz, pol H. Vedle zmíněného programu jsou zde šířeny také kanály Show HD, HaberTürk HD a Bloomberg HT HD. Všechny stanice patří privátní mediální skupině Ciner Grubu.

Show Max HD - záběr z příjmu stanice
▲ Show Max HD - záběr z příjmu stanice

Multiplex je možné přijímat i ve střední Evropě. S ohledem na východní svazek je nutná parabola od průměru 100 cm v závislosti na lokalitě příjmu.

Show Max (HD) vysílá především turecké seriály pro ženy. Stanice vysílá také vybrané zábavní formáty z vysílání hlavního programu Show TV, národní televizní stanice.

technické parametry - Show Max HD:

• Türksat 4A (42°E), freq. 12,209 GHz, pol. H, SR 10000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

SD distribuce stanic Ciner Grubu je šířena v západní svazku, který lze u nás přijímat s parabolami menších rozměrů (cca 70 cm). V případě, že tato SD distribuce skončí a HD zůstanou ve východním svazku, skončí možnost příjmu uvedených programů s parabolami malých rozměrů.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články