Quantcast

Ve Švýcarsku odstavena nelegální VOD služba KBoxServ

| redakce | tisk

Francouzská společnost Canal+ Group ve spolupráci s Kudelski Group dnes oznámily, že dosáhly ukončení provozu pirátské video služby na vyžádání (VOD) KBoxServ se sídlem v Kantonu Vauld (oblast Ženevského jezera).

Ilegální služba dodávala frankofonní obsah na vyžádání tisícům zákazníků. Jde o první zastavení pirátství svého druhu ve Švýcarsku.

Tato operace je výsledkem trestního oznámení ze strany Canal+ a Nagra, divize digitální televize skupiny Kudelski.

Pirátská síť s názvem KBoxServ poskytovala přístup do katalogu obsahujícího více než 77 tisíc televizních epizod a 7 tisíc filmů. Tato služba byla aktivně propagována na sociálních sítích, včetně Facebooku a Instagramu a chlubila se tisíci followery.

IPTV zařízení s předkonfigurovanou službou s časově neomezeným přístupem k chráněnému obsahu byla prodávána online a prostřednictvím několika maloobchodních prodejen ve Švýcarsku a ve Francii za cenu přibližně 150 švýcarských franků (tj. cca 3675 Kč).

Pirátský obsah byl distribuován prostřednictvím serverů umístěných v různých evropských zemích, včetně Švýcarska, Francie, Německa a Nizozemska. Pirátská organizace měla nad těmito servery plnou kontrolu, neustále aktualizovala svůj VOD katalog s odcizeným obsahem a dokonce vysílala reklamy svým předplatitelům.





Reklama




Vybrané články