Quantcast

DTH služba YES nadále přes satelity Amos

| redakce | tisk

Izraelská DTH platforma Yes bude i nadále vysílat přes telekomunikační satelity Amos 7 a Amos 3 izraelského satelitního operátora Spacecom. Společnost D.B.S. Satellite Services, provozovatel DTH služby Yes, prodloužil smlouvu na pronájem transpondérů na satelitech Amos na pozici 4°W o další dva roky.

Hodnota smlouvy je 14 milionů USD. Prodloužení smlouvy ze strany operátora pay-tv služby Yes představuje vyjádření důvěry v satelity Amos, pokročilé technologie a vedoucí tým společnosti Spacecom.

Dohoda s operátorem platformy Yes umožňuje další dvě prodloužení, každé o šest měsíců, počínaje datem ukončení nové smlouvy. Pokud se prodloužení uskuteční, přinesou společnosti Spacecom další příjmy ve výši 7 milionů USD.

DTH platforma YES stále přes Amos (foto: Spacecom)
▲ DTH platforma YES stále přes Amos (foto: Spacecom)

Satelitní operátor Spacecom zároveň oznámil prodloužení nájemní smlouvy se společností AsiaSAT, vlastníkem družice Amos 7, o další dva roky do roku 2024. Nový a snížený roční poplatek za pronájem činí 14 milionů USD.

Výše uvedené navazuje na nedávno zveřejněné transakce společnosti, mezi něž patří mimo jiné prodloužení služeb s izraelskou vládou o 38 milionů USD a smlouva s africkou MNO v hodnotě 6 milionů USD.

Spacecom před měsícem informovala o probíhajících jednáních s maďarskou společností 4iG Plc. působící v oblasti informačních technologií a telekomunikací, o převzetí většinového 51% podílu v izraelské společnosti poskytující satelitní služby. Společnost 4iG nedávno získala zakázku na vybudování maďarského národního satelitu.





Reklama




Vybrané články