Quantcast

Classic Music od 1.10. v Rusku

| redakce | tisk

Od 1. října 2021 bude v Rusku vysílat první domácí hudební televizní kanál věnovaný klasické hudbě, opeře a baletu s názvem Classic Music. Stanici bude provozovat společnost Universal Distribution, která dříve distribuovala hudební kanály Mezzo a Mezzo Live HD.

Obsah stanice a styl Classic Music je zaměřen jak na standardní cílovou skupinu, tak i na propagaci klasické hudby mezi mladými lidmi ve věku od 15 let.

Classic Music bude vysílat nejlepší světové nahrávky klasických děl, vlastní pořady, krátké vzdělávací relace, rozhovory se slavnými umělci, dokumentární filmy a interaktivní pořady největších světových divadel a koncertních sálů. Důraz bude kladen na evropskou klasickou hudbu.

Obsah do vysílání Classic Music se natáčí v Rusku i v zahraničí. Natáčení z více míst, včetně použití dronů, umožňuje zachovat dynamiku živého vystoupení. Kromě toho se při nahrávání koncertů používá až 30 mikrofonů pro co nejlepší přenos zvuku.

Kanál má vlastní produkční zázemí, natáčení a nahrávací zařízení. Postprodukce videa je zpracována podle standardů HDR UHD 4K, zatímco zvuk je zpracován podle standardů Dolby Digital. pro operátory VOD a OTT je k dispozici prostorový zvuk Dolby Atmos. Všechny opery jsou navíc opatřeny ruskými a anglickými titulky.

Několik velkých televizních operátorů již testuje distribuci Classic Music. Stanice má být široce dostupná od 23. září 2021.

Společnost Universal Distribution distribuuje hudební kanály Mezzo již 22 let. V červnu oznámila předčasné ukončení smlouvy. Od 1. října 2021 firma Thema Rus (dceřiná společnost skupiny Canal+) se stane novým zástupem kanálu Mezzo na místním trhu. Classic Music spouští tvůrčí tým, jehož členy jsou bývalí zaměstnanci stanice Mezzo. Universal Distribution plánuje v blízké době spustit další hudební kanál - Jazz.

zdroj: cableman.ru





Reklama




Vybrané články