Quantcast

Bezplatná platforma Freesat na Srí Lance

| redakce | tisk

Domácnosti se satelitní televizí na Srí Lance mohou nyní přijímat novou bezplatnou DTH platformu. Nabídka kanálů Freesat Srí Lanka se objevila na satelitu SES-12 (95°E) s využitím nejnovější technologie DVB-S2X.

Služba je připravena i na 4K, ale prozatím se soustředí na SD a HD kanály.

Freesat Srí Lanka je bezplatná digitální satelitní televizní služba, která nabízí místní a mezinárodní televizní kanály pro domácnosti na Srí Lance. Služba bude fungovat pod dohledem Srílanské telekomunikační regulační komise.

Seznam televizních kanálů zahrnuje nejpopulárnější v regionu, vysílání v tamilštině a hindštině. K dispozici budou samozřejmě také mezinárodní stanice, jako jsou NHK World, DW English, Luxe.TV a Al Jazeera English. Očekává se, že platforma nabídne 20 vzdělávacích kanálů (od Edusat 1 po Edusat 20), které spustí ministerstvo školství a vědy. Celkem bude služba zahrnovat až 50 televizních kanálů.

Během testovacího vysílání se neočekává žádné kódování, ale v budoucnu bude nabídka Freesat Srí Lanka omezena pouze na jednu zemi. Zákazníci si budou moci zakoupit certifikovaný přijímač, který by měl být brzy uveden do prodeje.

V současné době lze nabídku přijímat z jakéhokoli dekodéru podporujícího normy DVB-S2X a HEVC. Výběr přijímače usnadní spuštěné programy Freesat 4K Demo a Freesat HD Demo v kompresi HEVC/H.265.

technické parametry - Freesat Sri Lanka:

• SES 12 (95°E), freq. 12,224 GHz, pol. H, SR 40000, FEC 3/4, DVB-S2X/8PSK, svazek South Asia

Vybrané kanály z regionu, které již testují: Sri Dalada Maligawa, Rupavahini TV, Channel Eye, ITN, Vasantham TV, TNL, Swarnavahini TV, TV Derana, The Buddhist TV, FreeSports, Zing Asia, 9XM, B4U Movies India, Kalaignar TV, Sirippoli.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články