Quantcast

Da Vinci skončil v balíčcích Canal+

| redakce | tisk

Na konci roku 2021 byl vzdělávací kanál Da Vinci vyřazen z nabídky platformy CANAL+. Kódovací systémy patřící DTH službám CANAL+ a Orange TV byly odstraněny ze satelitního vysílání na kapacitě pronajaté společností Cyfrowy Polsat.

Stanice je stále nabízena v Polsku předplatitelům Polsat Box a klientům vybraných kabelových a IPTV sítí, včetně Vectra, UPC Polska a Inea.

Da Vinci (foto: Da Vinci/satkurier.pl)
▲ Da Vinci (foto: Da Vinci/satkurier.pl)

Da Vinci je vzdělávací kanál, jehož pořady jsou určeny dvěma skupinám diváků: dopoledne se vysílá populárně-naučný obsah pro děti a mládež a večer pro dospělé.

Připomeňme, že v srpnu 2019 byly předplatitelům nc+ (nyní CANAL+) zaslány zprávy o plánovaném stažení Da Vinci z nabídky platformy na konci roku 2019. Nakonec se strany v prosinci dohodly na další distribuci a kanál Da Vinci zůstal v nabídce operátora.

O dva roky později se situace opakovala, ale tentokrát se stranám nepodařilo najít společnou řeč. V důsledku toho byla televizní stanice Da Vinci k 31. prosinci 2021 vyřazena z nabídky CANAL+ (pozice 220. v EPG).

Konkurenční operátor Polsat Box nabízí kanál Da Vinci na 170. pozici v EPG.

Da Vinci začal vysílat v Polsku 15. září 2007 (pod názvem Da Vinci Learning až do roku 2017) a okamžitě se dostal na platformu n a vybraných kabelových sítí. Dne 22. listopadu 2012 byla přidána do nabídky platformy Cyfrowy Polsat (dnes Polsat Box).

technické parametry - Da Vinci:

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,758 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Nagra MA + Irdeto

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články