Quantcast

Start Tak TV a Dom TV HD FTA na satelitu Astra 4A

| redakce | tisk

Na přelomu let 2021 a 2022 se na satelitu Astra 4A (4,8°E) rozšířila nabídka nekódovaných televizních programů z Ukrajiny. Nov mohou diváci sledovat volný kanál Tak TV a také stanici Dom TV v HD rozlišení, která byla doposud dostupná jen v SD.

Společnost Tak TV Centr+ dostala zelenou pro satelitní vysílání své stanice v roce 2019. Vysílání je šířeno z obce Nikolajev na jihu Ukrajiny a divákům nabízí zábavné, dokumentární, historické a zpravodajské pořady a také hrané filmy. Jedná se převážně o domácí produkci.

Tak TV vysílá od roku 2005 a v roce 2011 získala licenci pro digitální vysílání v pozemním multiplexu MX-5 operátora Zeonbud.

Tak TV - záběr z příjmu stanice
▲ Tak TV - záběr z příjmu stanice

Od 1. ledna 2022 vysílá ve vysokém rozlišení (HDTV) stanice TV Dom, zaměřený na regiony ozbrojeného konfliktu (Donbas a Krym). HD vysílání se objevilo na satelitu Astra 4A (4,8°E) ve stejném paketu jako Tak TV.

Dom TV je ukrajinská státní televizní stanice, která funguje od 1. března 2020 - zpočátku pouze digitálně z pozemních vysílačů na východě země. O rok později se program objevil také na družici Astra 4A v SD rozlišení.

Dom TV HD - záběr z příjmu stanice
▲ Dom TV HD - záběr z příjmu stanice

Cílem Dom TV je komunikovat s diváky, kteří od roku 2014 žijí v podmínkách ozbrojeného konfliktu na východě Ukrajiny. Této skupině divákům poskytuje vysílání složené z aktuálních informací a zábavy. Projekt provozuje Multimediální platforma zahraničních vysílání Ukrajiny a podílejí se na něm i privátní mediální skupiny.

technické parametry - Tak TV Center+, Dom TV HD:

• Astra 4A (4,8°E), freq. 11,747 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl + satkurier.pl





Reklama




Vybrané články