Quantcast

Intelsat objednává dva nové satelity

| redakce | tisk

Americký satelitní operátor Intelsat bude mít další komunikační satelity. Intelsat podepsal dohodu se společností Thales Alenia Space, společným podnikem firem Thales (67%) a Leonardo (33%), na dodávku dvou softwarově definovaných satelitů.

Nové družice mají podpořit globální strukturu softwarově definovaného GEO připojení jako součást její softwarově definované sítě 5G.

Vizualizace satelitů Intelsat 41 a Intelsat 44 (foto: Thales Alenia Space)
▲ Vizualizace satelitů Intelsat 41 a Intelsat 44 (foto: Thales Alenia Space)

Dva nové satelity, pojmenované Intelsat 41 a Intelsat 44, budou podle plánu uvedeny do provozu v roce 2025. Připojí se ke dvěma softwarově definovaným satelitům zhotovené společností Airbus, Intelsat 42 a Intelsat 43, které byly objednány dříve.

Intelsat 41 a Intelsat 44 budou založeny na inovativní produktové řadě Space Inspire společnosti Thales Alenia Space, která umožňuje bezproblémovou rekonfiguraci telekomunikačních misí a služeb, okamžité přizpůsobení na oběžné dráze požadavkům na širokopásmové připojení a výkon video vysílacích služeb při maximálně efektivním využití satelitních zdrojů.

Smlouva umožňuje pokračovat v rozvoji plánované globální softwarově definované satelitní sítě společnosti Intelsat, která přidává vysokorychlostní dynamicky alokované připojení v Africe, Evropě, na Středním východě a v Asii pro komerční a vládní mobilní služby a mobilní backhaul.





Reklama




Vybrané články