Quantcast

Jaro na Voyo: Ryze česká házená či zrození hvězdy Ivety Bartošové

| redakce | tisk

V první polovině roku 2022 uvede placená streamovací video platforma Voyo pětici premiérových původních projektů natočených pod značkou Voyo Originál.

Vedle nové sezóny legendární Ordinace v růžové zahradě 2, která na Voyo odstartuje už 3. února, a třídílné minisérie Guru, která si svou premiéru na Voyo odbyla v průběhu ledna, to bude komediální seriál Národní házená, rodinné drama Jitřní záře a jeden z nejočekávanějších projektů letošního roku - třídílná minisérie Iveta.

Novinky na Voyo (foto: TV Nova/Voyo)
▲ Novinky na Voyo (foto: TV Nova/Voyo)

V únoru se divákům Voyo představí osmidílný seriál Národní házená podle scénáře Michala Suchánka, který se spolu s Vladimírem Skórkou podílel i na režii. Děj se točí kolem skupinky stárnoucích přátel, kteří v devadesátých letech vyhráli šampionát v Národní házené. Ve sportovní disciplíně, která je upravenou českou verzí tradiční házené. Teď jim přijde pozvánka na Světový šampionát veteránů, a odkvetlí házenkáři tak musejí začít znovu trénovat. V hlavních rolích se objeví Václav Neužil, Michal Suchánek, Jiří Langmajer, Martin Pechlát, Petr Vršek, Jakub Špalek, Jitka Schneiderová, Veronika Žilková a další.

Minisérie Iveta (foto: TV Nova/Voyo)
▲ Minisérie Iveta (foto: TV Nova/Voyo)

Iveta Bartošová se v osmdesátých letech stala zjevením na československé hudební scéně. Příběh počátku její kariéry vypráví minisérie Iveta. Děj ji sleduje od dětství, přes úspěchy na hudebních soutěžích a odchod do Prahy a následnou cestu ke slávě, které dosáhla díky spolupráci se zpěvákem Petrem Sepéšim. Ze dne na den se z obou stávají miláčci národa. Až do chvíle, kdy Petr tragicky zahynul. Ústřední dvojici ztvárnili Anna Fialová a Vojtěch Vodochodský. V dalších rolích se objeví Eliška Křenková, Igor Chmela, Alena Mihulová a další.

Junkovi žijí alternativním životem na Šumavě. Poté, co svou dceru pojmenují „nepovoleným“ jménem Jitřní záře, je jim holčička odebrána sociálkou. Po zásahu ombudsmanky se holčička rodině vrátila, ale kauza už si žije vlastním životem. Kde jsou hranice mezi normálním a alternativním? Kde začíná a končí svoboda jedince rozhodovat o svém životě? Jak má, nebo musí stát zasahovat do rodičovských práv? Tyto a mnoho dalších otázek otevře šestidílná minisérie Jitřní záře. Tu režíroval Dan Wlodarczyk podle scénáře, který napsal se svou manželkou Hanou. V hlavních rolích se diváci mohou těšit na Jana Plouhara, Petru Bučkovou, Veroniku Žilkovou, Pavla Nového, Pavla Zedníčka a další.





Reklama




Vybrané články