Quantcast

9E: Dětský kanál Boing Plus se přesouvá do muxu Mediasetu

| redakce | tisk

Italský dětský kanál Boing Plus se začal stěhovat na jiné vysílací parametry. Stanice opouští původní distribuční platformu společnosti Persidera a přesouvá se do multiplexu mediální skupiny Mediaset.

Boing Plus se vysílá na satelitu jen ve formě distribučního signálu - tedy modulace, která je určena pro pozemní multiplexy v Itálii. Distribuční signál je šířen FTA a je tedy možné jej přijímat bez jakékoliv přístupové karty a předplatného. Nutné je ale nezbytné přijímací vybavení - set top box s podporou režimu multistream a podporou modulace 16APSK a parabola o větším rozměru. Příjem je možný spíše jen v Čechách s ohledem na využívaný italský svazek, který mimo italské území postupně slábne.

Boing Plus - záběr z příjmu stanice
▲ Boing Plus - záběr z příjmu stanice

Kanál Boing Plus se doposud vysílal v rámci DVB-S2/8PSK platformy v multistreamu u operátora Persidera. Nový operátor Mediaset šíří tuto stanici v modulaci 16APSK. Ta vyžaduje silnější signál a především přijímač, který tuto modulaci umí zpracovat.

Boing Plus je časově posunutá verze programů Boing a Cartoonito o jednu hodinu. Od 4:00 do 13:00 hodin vysílá pořady Cartoonito a ve zbývajícím čase program o +1 hodinu kanálu Boing.

nové technické parametry - Boing Plus:

Eutelsat 9B (9°E), freq. 12,111 GHz, pol. V, SR 31400, FEC 2/3, DVB-S2/16PSK, multistream, stream 4, FTA

původní technické parametry - Boing Plus:

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 12,466 GHz, pol. V, SR 41950, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, multistream, stream 35, FTA





Reklama




Vybrané články