Quantcast

Speciální diskuse s Václavem Klausem a Vladimírem Mečiarem na RTVS

| redakce | tisk

Zpravodajský kanál RTVS 24 odstartuje sérii speciálních pořadů k 30. výročí vzniku Slovenské republiky přímým přenosem diskuse z brněnské vily Tugendhat, tedy z místa, kde se před třiceti lety rozhodlo o osudu Československa.

Moderátory diskuse budou Marta Jančkárová a Miroslav Řádek.

Diskusi přinese RTVS 24 živě ve čtvrtek 30. června 2022 v 17:20 hodin a po diskusi a hlavní zpravodajské relaci ve 20:20 odvysílá RTVS 24 i pořad "Správy a komentáre", ve které budou komentátoři Július Gembický a Marián Leško reflektovat a hodnotit průběh speciální diskuse.

Během diskuse moderátoři vyzpovídají Vladimíra Mečiara a Václava Klause, kteří byli v té době ve funkcích premiérů národních vlád a rozhodovali o tom, jaká bude budoucnost Čechů a Slováků.

Vedle této diskuse bude RTVS vysílat u příležitosti 30. výročí vzniku SR i další speciální pořady a reflektovat tak důležité data. Během následujících měsíců bude zpravodajský kanál RTVS se věnovat i Deklaraci o svrchovanosti SR, Ústavě SR, budování Gabčíkova i dění v tehdejším Federálním shromáždění. Později nebudou chybět ani události prvních měsíců samostatné republiky.





Reklama




Vybrané články