Quantcast

Konec stanice Canal+ Décalé ve Francii

| redakce | tisk

Canal+ Décalé, stanice věnovaná zpožděnému vysílání pořadů hlavní stanice Canal+ ve Francii, ukončila vysílání k 31. srpnu 2022. Francouzský CANAL+ spustil místo toho dvě nové sportovní stanice Canal+ Foot a Canal+ Sport 360. Programy vysílá ze satelitu Astra 1M (19,2°E).

Program Canal+ Décalé zahájil vysílání 27. dubna 1996 jako Canal+ Bleu (Canal+ Blue). Od 1. listopadu 2003 působila stanice pod názvem Canal+ Confort. K rebrandingu na současnou značku došlo v roce 2005. Francouzský CANAL+ po 17 letech tak rezignuje na zpožděné vysílání pořadů z hlavního programu Canal+ s filmy, sportem a talk show.

Canal+ Décalé - textová informace po ukončení vysílání (foto: satkurier.pl)
▲ Canal+ Décalé - textová informace po ukončení vysílání (foto: satkurier.pl)

Vypnutím stanice se zvýší volná kapacita na transpondéru, která byla následně použita pro nový projekt Canal+ Foot, který se vysílá ze stejné kapacity. Distribuce lineárních kanálů v éře streamování a catch up TV se stala minulostí.

Zároveň 30. srpna 2022 skončila ve Francii stanici Clique TV zaměřená na mladé lidi. Kanál vysílal zábavu, hudbu a počítačové hry. Posledních několik hodin vysílání stanice bylo šířeno volně ( FTA).

Vysílání Canal+ Décalé bylo šířeno na transpondéru číslo 80 ze satelitu Astra 1M (19,2°E), na kmitočtu 12,012 GHz, pol. V, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK. Vysílání bylo šířeno v HD rozlišení v kodeku MPEG-4 a zakódováno systémy Nagra MA a Viaccess. Vybraná programová pásma byla šířena FTA.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články