Quantcast

13E: Kazakh TV rebrandován na Jibek Joly

| redakce | tisk

První zářijový den proběhl rebranding kazašského televizního kanálu Kazakh TV (Qazaq TV) na Jibek Joly. Vysílání je nadále poskytováno volně ( FTA) ve vysokém rozlišení (HDTV).

Jibek Joly je první národní satelitní televizní kanál Kazachstánu. Je součástí neziskové skupiny "Kazakh President's TV and Radio Complex", jednoho z největších mediálních holdingů v zemi. Stanice je dostupná pro diváky ve 118 zemích na 4 kontinentech.

Jibek Joly - záběr z příjmu stanice
▲ Jibek Joly - záběr z příjmu stanice

Obsah stanice je vytvořen výhradně z pořadů domácí tvorby. Pořady se zaměřují na kulturu, tradice, historie ale i cestovní ruch a investiční kapacita Kazachstánu.

Stanice začala vysílat 25. října 2002 pod názvem Caspionet. Po roce - 1.9.2012 byla stanice přejmenována na Kazakh TV (Qazaq TV). V říjnu 2016 došlo ke sloučení obsahu stanic Kazakh TV a Bilim zhane Madeniet a pokračoval pod jedinou značkou Kazakh TV.

Od listopadu 2017 stanice přešla na vícejazyčné vysílání - program poskytuje v kazašském, ruském a anglickém jazyce. Od 1. května 2018 také v kyrgyzštině. Od 28. listopadu 2018 vysílá také v uzbeckém jazyce.

technické parametry - Jibek Joly HD:

• Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 10,930 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články